FOR COMMENT или За Коментирање

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby James » 12 Jan 2019, 09:40

Ne znam kolkavi se sansite Belorusive da se vratat u sastav na Ruskata federacija?
James
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 3422
Joined: 30 Jun 2011, 16:07

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 12 Jan 2019, 11:23

Oni vekje imaat personalna unija...
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Вељо » 13 Jan 2019, 19:59

Personalna unija nema megjunaroden subjektivitet odnosno ne e subjekt vo megjunarodniot soobrakjaj.
Вељо
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1172
Joined: 13 Apr 2011, 18:17

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 13 Jan 2019, 20:00

Kazhi go toa na glas - koga so eventualen tvoj raketen napad na Minsk - vozvratno kje dobiesh Ruski ICBM u centar na tvoja prestolnina...poshto vo takvi uslovi - megjunarodniot subjektivitet e iskluchitelno biten, neli? :lol:
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Вељо » 13 Jan 2019, 20:05

Nikoj ne spomena napad na Belorusija,ili pak jas greshno sum razbral?James go sfativ vo smisol da Belorusija vleze vo poln sostav na RF nesho kao Beloruska oblast nalik Rostovska oblast,Krasnodar krai,Stavropol itn.
Вељо
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1172
Joined: 13 Apr 2011, 18:17

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 13 Jan 2019, 20:11

Nema potreba od toa...
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 13 Jan 2019, 20:11

Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby kocov » 14 Jan 2019, 23:08

Талат Џафери го потпишал самоволно законот за јазици .
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8510
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Zoran MAF » 14 Jan 2019, 23:40

kocov wrote:Талат Џафери го потпишал самоволно законот за јазици .

Е сега вицот е повлекува правно дејство или не.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5142
Joined: 02 Jul 2014, 18:44
Location: За Никаде

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby kocov » 15 Jan 2019, 01:28

Mozi treba da se poceka do utre no imaa sepkaulacija deka Ivanov e vo staven vo domasen pritvor od stana na albanskite delovi na MVR ostanuva utre da se proveri ovaa spekulacija
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8510
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby kocov » 15 Jan 2019, 01:35

Наводно и Игор Јанев е притворен не ми јасно како можи еден спикер се да си потпише кога претесдателот е тој што потпишува оваа е пуч чиста форма на пуч.
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8510
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby alvarhanso » 15 Jan 2019, 01:41

Дај некој линк Кочов од овие вести... да не биде рекла казала од facebook. Ме интересира што се случило со Иванов и Јанев.
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 25989
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby kocov » 15 Jan 2019, 01:57

alvarhanso wrote:Дај некој линк Кочов од овие вести... да не биде рекла казала од facebook. Ме интересира што се случило со Иванов и Јанев.


Ке видиме утре што се случи .Инаку Јанев бил повикан на распит и не се вратил уште само ми чудно дека Јанев живее во Белград додека Иванов не е достапен скоро цел ден ке видиме утре можи е шпекулација .
УЧК ни ја кроји судбината е до кое ниво дојдовме

Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8510
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Zoran MAF » 15 Jan 2019, 09:25

alvarhanso wrote:Дај некој линк Кочов од овие вести... да не биде рекла казала од facebook. Ме интересира што се случило со Иванов и Јанев.Еве и форумов како некоја е библиотека да нотираме

Image

Ваистина го потпишал ,а тоа по устав може само ако претедателот не ја извршува функцијата илие спречен.

https://denesen.mk/talat-dzaferi-go-isp ... iA9xYvhQwk

„@ Бобо ““
Ај објасни правно како иде е тоа.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5142
Joined: 02 Jul 2014, 18:44
Location: За Никаде

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 15 Jan 2019, 09:38

Od praven aspekt - "shkakljiva" situacija...on nema pravo da go podpishe vaka i na ovoj nachin - no istovremeno i paradoksalno, po dve usvojuvanja ni Djole ne mozhe da odbie da go podpishe (sakam da kazham - nema takvo pravo...ima pravo na vremeno odlaganje koe iako mozhe da se prifati kako suspenzivno veto, normativno ne e taka formulirano vo ustavot - no sepak, po vrakjanjeto na zakonot na povtorno chitanje i po eventualnoto novo usvojuvanje - ni on nemozhe da ne go podpishe)...ne znam samo kako i ednite i drugite toa kje go opravdaat pravno...politichki da, jasno mi e - ama pravno nemaat osnovi obete strani...
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Zoran MAF » 15 Jan 2019, 09:50

Iko wrote:Od praven aspekt - "shkakljiva" situacija...on nema pravo da go podpishe vaka i na ovoj nachin - no istovremeno i paradoksalno, po dve usvojuvanja ni Djole ne mozhe da odbie da go podpishe (sakam da kazham - nema takvo pravo...ima pravo na vremeno odlaganje koe iako mozhe da se prifati kako suspenzivno veto, normativno ne e taka formulirano vo ustavot - no sepak, po vrakjanjeto na zakonot na povtorno chitanje i po eventualnoto novo usvojuvanje - ni on nemozhe da ne go podpishe)...ne znam samo kako i ednite i drugite toa kje go opravdaat pravno...politichki da, jasno mi e - ama pravno nemaat osnovi obete strani...


Критиката и љутењето идат на душа на Шврчковски и Поповски В бивш министер за одбрана , дрвјцата доктори на науки .

Уставот неможе да остане недоречен , Проф Шкарич имаше објаснувања за џебно вето .
СЛ се случи но ког аКиро Глигорв беше во Болница , А Стојан АНдов го заменуваше заради многу реална спреченост.

Вака ситуација пата / пата .
Но сепак не личи да го потпише друг .
Политчки дуи долго чекаше можеше да почека претседателски избори па се да е и легално и легалистички.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5142
Joined: 02 Jul 2014, 18:44
Location: За Никаде

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 15 Jan 2019, 09:54

Izvini Zoki...ama koga imash dlaboko natrten zadnik koj ti se nudi sam - nema da go opnesh odpozadi do nivo da go nichkosash cel?

Se izvinuvam na vulgarnosta, no ne mozhev poinaku da go formuliram ova - makar i vaka, prostachki...
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Zoran MAF » 15 Jan 2019, 09:56

Iko wrote:Izvini Zoki...ama koga imash dlaboko natrten zadnik koj ti se nudi sam - nema da go opnesh odpozadi do nivo da go nichkosash cel?

Se izvinuvam na vulgarnosta, no ne mozhev poinaku da go formuliram ova - makar i vaka, prostachki...

Ганг Банг е често политички експлатиран деновиве .
Само ние не сме свесни дека сме сирачиња , а тие под дефолт немаат светла иднина.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5142
Joined: 02 Jul 2014, 18:44
Location: За Никаде

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby James » 15 Jan 2019, 09:58

Nikade vo ustavot ne e propisano kolku vreme moze da ne go potpisuva, a posto vekje pred nego go iskoristile negovite prethodnici...

Kako i da e...
James
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 3422
Joined: 30 Jun 2011, 16:07

Re: FOR COMMENT или За Коментирање

Postby Iko » 15 Jan 2019, 10:24

Ne e - no so samoto toa shto vlegol vtorpat vo procedura mora odma potoa da go potpishe...vo smisla proshol vtoro glasanje - nema sakam-nekjam, mora...a ako ne saka da go podpishe - krshi Ustav...isto ko sabajle shto e situacija - Pretsedatelot ne e sprechen da podpishe za da podpishe Pretsedatel na Sobranie...Pretsedatelot ne saka - ima bitna razlika, no ne e sprechen i so toa Ustavot i sabajle e prekrshen...vsushnost - dva pati e prekrshen Ustavot - od obete strani...ovoj ne mozhe da ne podpishe - a ovoj nema pravo namesto nego da podpishe dokolku istiot radi iks i ipsilon prichini ne e sprechen...

Kurtashak kvazi-drzhava, kurtashak kvazi-nacija...Makedoncite se narod - no za zhal, nikogash ne stanaa nacija...taka da - drn-drn jarinja e se...
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36627
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

PreviousNext

Return to Општи муабети / Off topic

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 3 guests