Камиони

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.

Re: Камиони

Postby Iko » 05 Feb 2019, 17:26

Zavisi...prijatelov e recimo nedela na tura - potoa nedela odprilika e sloboden...
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36986
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: Камиони

Postby alvarhanso » 06 Feb 2019, 00:36

Интересен документарец за балкански камионџии во САД.

https://video.vice.com/rs/video/kamiond ... 932a2d0037
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Камиони

Postby karamba » 06 Feb 2019, 09:28

alvarhanso wrote:Интересен документарец за балкански камионџии во САД.

https://video.vice.com/rs/video/kamiond ... 932a2d0037

Bace odlicno videovo, fala ti
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Камиони

Postby alvarhanso » 06 Feb 2019, 13:44

NP друже. :)


..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Камиони

Postby alvarhanso » 04 Mar 2019, 00:02


т'бам машините.
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Камиони

Postby Zoran MAF » 23 May 2019, 20:19

Сторија

https://dms.licdn.com/playback/C4D05AQF ... EaYKH-DnO4

In the latest episode of Driver’s World, we follow truck driver Aldinan Cézar Rodrigues through stunning but hazardous terrain in southern Brazil.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5314
Joined: 02 Jul 2014, 18:44

Re: Камиони

Postby alvarhanso » 05 Jun 2019, 23:34

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Камиони

Postby alvarhanso » 09 Jun 2019, 19:12Bosanac ba :mrgreen:
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Камиони

Postby James » 09 Jun 2019, 19:24

Iako e nelegalno i valjda saka zauska tatkovo, ali detevo za negovi godini e profi sofer, i se glea deka mame e*e dosta kilometri iskustvo ima. Pa ke recam ova e opasno i van zdrave pameti ali....
James
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 3737
Joined: 30 Jun 2011, 16:07

Re: Камиони

Postby Столе Маф » 12 Jun 2019, 09:48

Столе Маф
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 2746
Joined: 12 Jun 2011, 15:03

Re: Камиони

Postby Zoran MAF » 12 Jun 2019, 09:58

stojce wrote:https://www.drive2.com/b/456135148635685423/?page=0


Многу лична машина , ама дали ке е крепка!

Image

++++++++++++++++++++++++++++
неврзано со претходната тема Ретро Лиаз.

Image
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5314
Joined: 02 Jul 2014, 18:44

Re: Камиони

Postby kocov » 14 Jul 2019, 00:14

Источно германски камион IFA камионот кој го користеше албанската армија до 1999 годинаСе ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8543
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Камиони

Postby kocov » 14 Jul 2019, 23:58

Американски камион доста користени низ австралија кој користеле пренос со синџири
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8543
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Камиони

Postby kocov » 19 Jul 2019, 19:52

Не се британци ако не се егоцентрични инаку тие се до 1952 година користеле камиони на парен погон предноста како тие што викат била тоа што као гориво можело д се користи се што гори но најголем дел работеле на јаглен и загадувањето било огромно.


Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8543
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Камиони

Postby kocov » 24 Jul 2019, 00:46

Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8543
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Камиони

Postby alvarhanso » 26 Jul 2019, 16:25

Image

Тоа е тоа. :twisted:
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Камиони

Postby James » 26 Jul 2019, 16:49

Aa ova e uber seljo level.
James
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 3737
Joined: 30 Jun 2011, 16:07

Previous

Return to Општи муабети / Off topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests