Економијата кажана од нас лаиците

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.

Re: Економијата кажана од нас лаиците

Postby Столе Маф » 09 Mar 2019, 16:45

ТЕШКО СЕ СТАНУВА СЛОВАЧКА
https://www.dw.com/mk/%D1%82%D0%B5%D1%8 ... 3-xml-mrss
Столе Маф
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
Online
 
Posts: 2746
Joined: 12 Jun 2011, 15:03


Re: Економијата кажана од нас лаиците

Postby Zoran MAF » 01 Aug 2019, 08:00

Филип
Често имамае спротиставени гледишта , но дебата е аргументирана што е за почит.
За Долгот нешто објаснуваше !
е оваа вест треба да загрижи многумина

https://rs-lat.sputniknews.com/analize/ ... 1oHXbCKkpw

Manevar sa zlatom otkriva da se Evropa sprema za novu ekonomsku krizu

Odustajanjem od sporazuma o koordinaciji prodaje zlata, koji traje još od 1999. godine, 22 evropske zemlje će preko svojih centralnih banaka imati manevarski prostor da vode politiku procenjujući rizike. Pogotovo u slučaju „naduvanih“ aktiva i takozvanog balona, koji nosi rizik izbijanja nove ekonomske krize.


https://rs.sputniknews.com/vesti/201907291120491198-evropska-centralna-banka-vise-ne-kontrolise-trgovinu-zlatom/?utm_source=https://rs-lat.sputniknews.com/analize/201907311120505259-manevar-sa-zlatom-otkriva-da-se-evropa-sprema-za-novu-ekonomsku-krizu/?ref=fbsputnik&fbclid=IwAR1R4p8DNZ1eLV4yIe-IEyP5zrQjGX7xgK_aVCvMJ6-ENNrAj1oHXbCKkpw&utm_medium=short_url&utm_content=8Pmh&utm_campaign=URL_shortening


Е овој конзорцијум определуваше цена на злато за кој веле дека е нереално подценета.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5314
Joined: 02 Jul 2014, 18:44

Previous

Return to Општи муабети / Off topic

Who is online

Users browsing this forum: Столе Маф and 8 guests