Learjet 60 на Република Македонија

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 06 Jul 2015, 23:53

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby dragan_mig31 » 07 Jul 2015, 10:59

alvarhanso wrote:Што е онака исчаден?

Во Хрватска е ова?


Да да Хрватска
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22407
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby dragan_mig31 » 22 Jul 2015, 17:56

♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22407
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Bobo » 23 Jul 2015, 00:51

alvarhanso wrote:Што е онака исчаден?

Во Хрватска е ова?


Сенка или отсјај од крилото
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8404
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby alvarhanso » 30 May 2016, 14:49

Откажа авионот на претседателот Иванов во Сараево

Претседателот во земјава ќе се врати со редовна авио-линија, преку Истанбул, а авионот ќе остане во Сараево.

Владиниот авион со кој патува претседателот Ѓорге Иванов утрово откажа во Сараево. Дознаваме дека при редовната проверка пред полетување, на сараевскиот аеродром техничарите увиделе дека откажала „бек-ап" електронската поддршка на „лирџетот" на македонската Влада со кој македонскиот претседател требаше да се врати во Скопје.

Претседателскиот кабинет ја потврди информацијата.
Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов во земјава ќе се врати со редовна авио-линија, преку Истанбул, а авионот ќе остане во Сараево додека не се санира дефектот.
http://plusinfo.mk/vest/72709/otkaza-av ... vo-saraevo
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
Online
 
Posts: 27075
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 27 May 2018, 14:15

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 27 May 2018, 14:16

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 27 May 2018, 14:18

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 27 May 2018, 14:19

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 09 Jul 2018, 15:30

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 09 Jul 2018, 15:31

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 25 Jan 2019, 18:10

Z3-mkd.png
\
Се подновил лирџетот со нов транспондер,иначе пред малку пренасочен за Софија поради снежно невреме.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby dragan_mig31 » 25 Jan 2019, 18:45

Cel svet go iznaslika lirdzetot samovnie ovde ne :s
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22407
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 17 Jun 2019, 15:23

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 17 Jun 2019, 15:25

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Bobo » 17 Jun 2019, 15:28

Марко СВ.Н. wrote:Image


Многу ретко има прилика да се види ова авионче, ептен ако се начека на слетување ако се оди негде на автопат.

Ептен ми праи кејф за фоткање
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8404
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Марко СВ.Н. » 17 Jun 2019, 15:31

Во последно време го разлетаа, иначе пред месец дена правеше школски кругови на Петровец и неколку летови до Охрид и назад.
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Bobo » 17 Jun 2019, 15:34

dragan_mig31 wrote:Cel svet go iznaslika lirdzetot samovnie ovde ne :s


Ајде бе едно барање да им пуштиме може ке ни дозволат да го сликаме.
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8404
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby dragan_mig31 » 17 Jun 2019, 17:26

Samo nadaj se :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22407
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Learjet 60 на Република Македонија

Postby Bobo » 18 Jun 2019, 00:15

dragan_mig31 wrote:Samo nadaj se :D


Е да го ебам, не е ураниум. Авион е
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8404
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Previous

Return to Галерија и линкови / Gallery and links

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests