Големината на еден Антонов Ан-124

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.

Големината на еден Антонов Ан-124

Postby Scylla » 24 Dec 2007, 02:43

Секогаш кога ќе се спомне 124-ката, барем кај мене останува засенета од големината на нејзиниот брат 225...Сликава, како проголтува Нимрод, секако го докажува спротивното.

Image
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 02:21
Location: Лозана

Re: Големината на еден Антонов Ан-124

Postby Canemakedonski » 14 Apr 2013, 22:01

Интересен концепт за лансирање на мини ракетоплан од почеток на осумдесетти. Подоцна отфрлен во корист на МАКС кој требало да се лансира од АН 226, а е делимично изграден некаде до 1988.

http://www.astronautix.com/fam/system49.htm#more
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
Online
 
Posts: 5780
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Големината на еден Антонов Ан-124

Postby KVARK » 15 Apr 2013, 06:52

Scylla wrote:Секогаш кога ќе се спомне 124-ката, барем кај мене останува засенета од големината на нејзиниот брат 225...Сликава, како проголтува Нимрод, секако го докажува спротивното.

ImageВоопшто не е мала 124-ката. Сум бил специјално на Петровец како дете за да ја видам во живо. Чудовиште.
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
User avatar
 
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 22:39
Location: New Foxсиче!

Re: Големината на еден Антонов Ан-124

Postby karamba » 16 Apr 2013, 11:58

Бабушов во Сараево...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/jedan-od ... 30416010#4
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Големината на еден Антонов Ан-124

Postby Canemakedonski » 16 Apr 2013, 16:47

Секаде ги има. Еве го АН 124 носи белгиски хеликоптери во Мали:

http://www.aviationweek.com/blogs.aspx? ... 59c9d5be25

И ракета носач Атлас 5 (која патем во првиот степен користи руски мотор РД 180):

Image

И повеќе слики овде:
http://www.air-defense.net/forum/index. ... ic=12146.0
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
Online
 
Posts: 5780
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep


Return to Галерија и линкови / Gallery and links

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests