Lukla Airport, Nepal (VNLK)

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.

Lukla Airport, Nepal (VNLK)

Postby Falcon » 28 Jun 2013, 04:17

22 фотографии на Associated Press од Лукла во Непал, еден од најопасните аеродроми во светот:

Mount Everest Airport Will Terrify You


До сега на форумот сме имале само еден видео клип за аеродромот во Лукла, па се надевам дека сликиве (иако се со мала резолуција) уште подобро ќе доловат за каков аеродром станува збор - пистата не е долга ни 500 m, а се наоѓа на надморска висина од околу 2800 m.
Falcon
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 810
Joined: 06 Mar 2008, 19:59
Location: Macedonia

Re: Lukla Airport, Nepal (VNLK)

Postby karamba » 28 Jun 2013, 07:45

На една од сликите.... :) се е јасно понатаму

"All Lukla flights are delay due Lukla weather"
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 11838
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija


Return to Галерија и линкови / Gallery and links

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests