Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 02 Jul 2018, 13:53

Image

Image

Image

Image
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1457
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby alvarhanso » 02 Jul 2018, 14:05

Гледам во Кина имаат далеку поголеми спотерски слободи отколку кај нас... кои располагаме со 3-4 хеликоптери и 1 Ан-2. :D

BTW, J-10-кава ми е како реализиран F-16 со делта винг, F-16XL чинам беше?
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
Online
 
Posts: 25572
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 02 Jul 2018, 14:24

Kina e drzava :) nie sme isprdok.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 02 Jul 2018, 14:26

inace ne e bas kao F-16XL

Image

vise potsekja na IAI LAVI

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 02 Jul 2018, 15:00

Мене не ме потсеќа на никој, Ј-10 си е прича за себе.

Можда комплетот издув+вертикалец на Ф-20 тајгершарк да ме потсеќа
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1457
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 03 Jul 2018, 21:02

Прв пат гледам ц17 со маџарски (?) ознаки.

Image
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1457
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 03 Jul 2018, 21:28

filipv wrote:Прв пат гледам ц17 со маџарски (?) ознаки.

Image


Heavy Airlift Wing (NATO Strategic Airlift Capability), with 3x C-17 Globemaster III


https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Airlift_Capability
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 04 Jul 2018, 22:10

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 06 Jul 2018, 00:06

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 07 Jul 2018, 14:45

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby alvarhanso » 07 Jul 2018, 14:46

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
Online
 
Posts: 25572
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Марко СВ.Н. » 09 Jul 2018, 15:26

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1026
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Марко СВ.Н. » 09 Jul 2018, 15:28

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1026
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Марко СВ.Н. » 09 Jul 2018, 15:33

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1026
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 13 Jul 2018, 14:24

Image
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1457
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 13 Jul 2018, 23:51

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 15 Jul 2018, 21:55

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 15 Jul 2018, 21:56

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 15 Jul 2018, 21:56

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 15 Jul 2018, 21:56

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21561
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

PreviousNext

Return to Фотографија и спотери / Photography and spotters

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests