Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 02 Nov 2018, 19:39

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21963
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Iko » 02 Nov 2018, 22:22

Jebitaktichna fotka, nema shto! :bravo:
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36986
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby James » 03 Nov 2018, 18:33

Tuf, bravo!! :bravo:

Veruvam treba muda so ovakov tovar na more, da drzis stabilno i da punis gorivo. Sigurno imaat Stalionive nekoj softver so pomaga pri stabilizacija, ali ipak toa se 4,5 tona so se ljuljaat...
James
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 3737
Joined: 30 Jun 2011, 16:07

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 03 Nov 2018, 19:24

Топ слика
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
Online
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 04 Nov 2018, 12:02

„Кралицата Елизабета“

Image
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1805
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 04 Nov 2018, 14:29

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21963
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 04 Nov 2018, 15:01

James wrote:Veruvam treba muda so ovakov tovar na more, da drzis stabilno i da punis gorivo. Sigurno imaat Stalionive nekoj softver so pomaga pri stabilizacija, ali ipak toa se 4,5 tona so se ljuljaat...


Веројатно количкиве се со извадени мотори или на некој друг начин олеснети, бидејќи „си сталион“ има носивост од околу 3 тона, а два празни хамери тежат околу 5 тона.

Со други зборови, ова е повеќе некој PR лет, т.е. прч-парада, а не оперативен.
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1805
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 04 Nov 2018, 17:38

♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21963
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 06 Nov 2018, 10:49

Климата нешто зеза, треба деновиве на мајстор да се носи...

Image
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1805
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby alvarhanso » 06 Nov 2018, 12:46

F-14T (Targa)
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 26213
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 09 Nov 2018, 12:35

Image
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
Online
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Zoran MAF » 10 Nov 2018, 21:00

.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5314
Joined: 02 Jul 2014, 18:44

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 11 Nov 2018, 18:37

CM170 Fouga Magister али некоја америчка

Image
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
Online
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 11 Nov 2018, 20:42

Mnogu jaka masina ludilo
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21963
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 12 Nov 2018, 08:49

Sepecat Jaguar GR3A

Image
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
Online
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 12 Nov 2018, 08:50

сингапуриќански Douglas TA-4SU Skyhawk

Image

Image
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
Online
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 12 Nov 2018, 08:51

A10 C Thunderbolt II

Image
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
Online
 
Posts: 12106
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 12 Nov 2018, 12:05

колегите

Image
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1805
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 12 Nov 2018, 12:41

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21963
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 12 Nov 2018, 12:41

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21963
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

PreviousNext

Return to Фотографија и спотери / Photography and spotters

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest