Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Марко СВ.Н. » 12 Apr 2018, 13:49

Image
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1023
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 12 Apr 2018, 22:28

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 14 Apr 2018, 11:37

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 16 Apr 2018, 08:58

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 17 Apr 2018, 07:51

Image
filipv
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1152
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby Iko » 17 Apr 2018, 14:12

Kinez nad Golan..."Lavi" se vraća kući! :shok: :shok: :shok:
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 35033
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 17 Apr 2018, 22:46

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby karamba » 17 Apr 2018, 22:52

filipv wrote:Image

Убав авион еј остајте заебанција, ербап испаднаа кинезите со Ј10. Има уште неколку слики поубави од овој авион/прелет, коска е!
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 11378
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 18 Apr 2018, 09:22

dragan_mig31 wrote:Image


Цела оваа „румунска“ серија воздух-воздух фотки е феноменална!

Да не имаш линк каде ја има целата?
filipv
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1152
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 18 Apr 2018, 12:40

Uh ne.Ovaa fotka e na eden rumunski voen pilot/fotograf ja vidov na FB pa ja linkuev.Tipot se vika Bogdan Pop.Izguglaj go moze ke ti izvadi.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 18 Apr 2018, 16:12

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 26 Apr 2018, 09:31

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 26 Apr 2018, 09:31

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 27 Apr 2018, 08:27

Image
filipv
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1152
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 27 Apr 2018, 23:25

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 01 May 2018, 09:13

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 01 May 2018, 17:01

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 02 May 2018, 10:01

dragan_mig31 wrote:Image


Fun fact: F-105, со своите 23 тони максимална полетна тежина, беше најголемиот едномоторен авион воопшто. Се до појавата на Ф-35 кој го надмина со преку 31 тон макс. полетна тежина.
filipv
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1152
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby filipv » 03 May 2018, 08:15

Image
filipv
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1152
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Катче за секој ден - добри слики (1 слика = 1 мислење)

Postby dragan_mig31 » 03 May 2018, 09:53

filipv wrote:
dragan_mig31 wrote:Image


Fun fact: F-105, со своите 23 тони максимална полетна тежина, беше најголемиот едномоторен авион воопшто. Се до појавата на Ф-35 кој го надмина со преку 31 тон макс. полетна тежина.Mislis najtezok.Mislam deka seuste e najgolem ednomotoren borben avion.Ako se zemat u obzir visina duzina i raspon na krila.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21353
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

PreviousNext

Return to Фотографија и спотери / Photography and spotters

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests