Спотерска Акција LWSK

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby IgorMKD » 21 Oct 2010, 20:11

Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...
"Igor, dojde vreme skoloto da e posledna sansa za onie koi nemaat nikakov drug talent ;)".
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15296
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Lambro » 22 Oct 2010, 06:57

IgorMKD wrote:Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...


Image
Lambro
Едриличар
Едриличар
User avatar
 
Posts: 226
Joined: 24 Mar 2008, 13:41
Location: Skopje

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobby » 22 Oct 2010, 13:21

Lambro wrote:
IgorMKD wrote:Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...Прекрасно!!! :bravo: :bravo: :bravo:
прв пат гледам нешто вакво.
не ни помислив дека некој странец, помислил на нас па не чкрапнал :D
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 22 Oct 2010, 13:22

Bobby wrote:
Lambro wrote:
IgorMKD wrote:Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...Прекрасно!!! :bravo: :bravo: :bravo:
прв пат гледам нешто вакво.
не ни помислив дека некој странец, помислил на нас па не чкрапнал :D


погрешка шркапнал гарант :D
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobby » 22 Oct 2010, 13:38

Инаку сликите од спотерството се одлични. Браво.
Добра основа за да се пробиете на airliners.net.

А што се оденсува до законите, па мој предлог е
сите ние да си купиме една нива од околу па мирна ќе ни е главата за фотографирање :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и тоа да биде внимателно избрана (од комисија или да се расправа за тоа парламентарно)
се со цел да се испилат најубави фотки. :mrgreen:

Поздрав
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 14 Mar 2011, 12:36

Што правите вечер?Да сликнеме нешто ноќно на Аце Велики?
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 14 Mar 2011, 12:37

JU 114 BELGRADE JAT AIRWAYS 22:40

Овој доаѓа у 22 и 40
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 14 Mar 2011, 12:39

Bobby wrote:Инаку сликите од спотерството се одлични. Браво.
Добра основа за да се пробиете на airliners.net.

А што се оденсува до законите, па мој предлог е
сите ние да си купиме една нива од околу па мирна ќе ни е главата за фотографирање :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и тоа да биде внимателно избрана (од комисија или да се расправа за тоа парламентарно)
се со цел да се испилат најубави фотки. :mrgreen:

Поздрав


А покрај таква нива да земеме и една ЛАДА нива со налепница МАФ и нормално да е пола со р'ѓа (тоа е права лада) :mrgreen:
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby stef4o » 14 Mar 2011, 15:12

Вечерва би требало да биде ведро и чисто, така да ке има поволни услови за ноќно сликање :D само уште да има сообраќај
stef4o
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 129
Joined: 11 May 2009, 23:26

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobby » 14 Mar 2011, 17:51

Bobo wrote:
Bobby wrote:Инаку сликите од спотерството се одлични. Браво.
Добра основа за да се пробиете на airliners.net.

А што се оденсува до законите, па мој предлог е
сите ние да си купиме една нива од околу па мирна ќе ни е главата за фотографирање :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и тоа да биде внимателно избрана (од комисија или да се расправа за тоа парламентарно)
се со цел да се испилат најубави фотки. :mrgreen:

Поздрав


А покрај таква нива да земеме и една ЛАДА нива со налепница МАФ и нормално да е пола со р'ѓа (тоа е права лада) :mrgreen:Како што во оваа држава се отворија еден куп државни агенции и служби - трабало не требало - ќе помислат дека сме некоја шпиунска организација ако стаиме МАФ на џипот. :D
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 14 Mar 2011, 18:04

Без затемнети стакла,бела боја и рѓа.Не личи на тајна служба.А да и да троши 20+ на 100км
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 15 Mar 2011, 12:35

Одиме вечер?
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 15 Mar 2011, 20:52

Три има. Од 22 30 до 23 30
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 15 Mar 2011, 21:18

Филип пиши ми ПП што се одлучи.
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Зоран » 15 Mar 2011, 23:14

Ви посакувам ведра ноќ
Зоран
Mодератор
Mодератор
User avatar
 
Posts: 14553
Joined: 31 Jan 2008, 19:20

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby dragan_mig31 » 16 Mar 2011, 00:00

Ајде ќе барате штеки цигари да ви носиме у идризово осеќам :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 20989
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Skopjeair » 16 Mar 2011, 00:05

dragan_mig31 wrote:Ајде ќе барате штеки цигари да ви носиме у идризово осеќам :D


Ниеден не пуши, а чим ти пишувам дома сме! :)
I fly BELL 206 when I am sober!
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
User avatar
 
Posts: 3182
Joined: 12 Oct 2006, 09:23

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 16 Mar 2011, 00:09

Малце го кркнавме али МАФ тимот си ја среди работата нормално :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Е сеа фоткиве се такви какви што се поради тоа што слетаа порано и немавме многу време да се местиме и да мавнеме пробни фотки

Image
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 16 Mar 2011, 00:13

Следна акција ке ја напраиме подобро,со подобра опрема,подобра локација...

Image
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спотерска Акција LWSK

Postby Bobo » 16 Mar 2011, 10:48

F22
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8007
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

PreviousNext

Return to Фотографија и спотери / Photography and spotters

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest