Голема катастрофа во Индонезија

Факти, причини и последици од авионските несреќи.
Facts, reasons and outcomes from aircrash investigations.

Голема катастрофа во Индонезија

Postby Iko » 29 Oct 2018, 07:41

So Gospod napred za eventualnite prezhiveani - no za zhal, ne izgleda voopshto na arno...:cry:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... ljudi.html
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 36530
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Postby alvarhanso » 29 Oct 2018, 12:41

Boeing 737 MAX 8 испорачан во август... џилит нов авион + искусен персонал. Според пилотов со кој разговара CNN, веројатно тех. проблеми.

https://edition.cnn.com/asia/live-news/ ... index.html
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 25823
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Postby Марко СВ.Н. » 29 Oct 2018, 15:06

PK-LQP
Image
Нека почиваат во мир....
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1029
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Postby Bobo » 29 Oct 2018, 16:28

Image

В/С му е многу лоша. Варира многу..10тина минути се бореле буквално со авионов
Дефинитивно дошло до Stall, ама причините кои довеле до тоа се непознати.
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8168
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Postby filipv » 02 Nov 2018, 11:31

Според графиков, делува како PIO.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pilot-induced_oscillation
filipv
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1584
Joined: 13 Dec 2017, 11:54

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Postby alvarhanso » 07 Nov 2018, 18:07

Lion Air plane had angle of attack sensor replaced prior to crash; Boeing issues safety reminder
https://www.abc.net.au/news/2018-11-08/ ... h/10475468

Boeing warns pilots over 737 MAX sensors after Lion Air crash off Indonesia
https://www.nbcnews.com/news/world/boei ... ir-n933376
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 25823
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje


Return to Авионски несреќи / Case study

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests