Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.

Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Postby Dante » 26 Apr 2018, 10:15

Со цел да се покажеме и поврземе во научно-истражувачкиот свет во авијацијата, оформивме старт-ап непрофитна научно-истражувачка фирма базирана во Скопје, Р. Македонија http://pinwheelaerospace.com/. Тим од четворица амбициозни генијалци, со една цел, да работиме заедно на разни идеи и да ѓи објавуваме во меѓународно научно-истражувачки журнали и конференции.
Првиот труд ни беше објавен во Март, 2018 на меѓународниот журнал во наука и технологија. http://www.theijst.com/wp-content/uploads/2018/04/ST1803-022-_Update.pdf
Се работи за оптимизација на воздушните рути т.е. патишта со помош на автономичен механизам. Испитувањата покажаа позитивни резултати кадешто со користење на механизамот, должината на стандардните рути беа значително намалени и со тоа доста бенефиции( намалени трошоци, намалени доцнења, намалено загадување, итн.).
Сите нови објавувања и новости ќе ги споделувам со вас.

Поздрав до заедницата од Pinwheel Aerospace.
ENAC Graduate Engineer
ATM Research Engineer and Consultant at M3 Systems BE
#EUROCONTROL
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. --- Leo Da Vinci
Dante
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 127
Joined: 17 Nov 2012, 23:42
Location: Delcevo, Macedonia

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Postby Iko » 26 Apr 2018, 13:25

Neka e so srekja i chestito - i samo napred! :bravo:
Iko
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 39632
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Postby karamba » 27 Apr 2018, 22:24

Среќно дечки, само напред. :bravo:
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 13034
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.MakedonijaReturn to Наука и литература / Science and literature

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest