Page 1 of 1

Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

PostPosted: 26 Apr 2018, 10:15
by Dante
Со цел да се покажеме и поврземе во научно-истражувачкиот свет во авијацијата, оформивме старт-ап непрофитна научно-истражувачка фирма базирана во Скопје, Р. Македонија http://pinwheelaerospace.com/. Тим од четворица амбициозни генијалци, со една цел, да работиме заедно на разни идеи и да ѓи објавуваме во меѓународно научно-истражувачки журнали и конференции.
Првиот труд ни беше објавен во Март, 2018 на меѓународниот журнал во наука и технологија. http://www.theijst.com/wp-content/uploads/2018/04/ST1803-022-_Update.pdf
Се работи за оптимизација на воздушните рути т.е. патишта со помош на автономичен механизам. Испитувањата покажаа позитивни резултати кадешто со користење на механизамот, должината на стандардните рути беа значително намалени и со тоа доста бенефиции( намалени трошоци, намалени доцнења, намалено загадување, итн.).
Сите нови објавувања и новости ќе ги споделувам со вас.

Поздрав до заедницата од Pinwheel Aerospace.

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

PostPosted: 26 Apr 2018, 13:25
by Iko
Neka e so srekja i chestito - i samo napred! :bravo:

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

PostPosted: 27 Apr 2018, 22:24
by karamba
Среќно дечки, само напред. :bravo:

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

PostPosted: 28 Apr 2019, 18:49
by Столе Маф
:bravo: :bravo: :bravo: