Екраноплани

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.

Екраноплани

Postby dragan_mig31 » 16 Nov 2011, 01:36

Еве еден многу добар документарец на оваа тема


♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 21727
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Екраноплани

Postby kocov » 22 Nov 2011, 18:45

Интересен концепт штета што не го довразвија, денес нешто се прави во Јапонија како замена на возовите на пруги и наместо пруги овој екраноплан лета по бетонски патеки нешто слично како оние боб санки
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8399
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Екраноплани

Postby alvarhanso » 16 Nov 2012, 20:15

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 25830
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Екраноплани

Postby IgorMKD » 29 Jun 2013, 22:26

Image
"Igor, dojde vreme skoloto da e posledna sansa za onie koi nemaat nikakov drug talent ;)".
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15310
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Екраноплани

Postby kocov » 22 Dec 2013, 15:00

80S песната што е ставена во позадина е како некое порно од 80 тите

Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8399
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola


Return to Историја на авијацијата / Aviation history

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron