Скопје 1963

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.

Скопје 1963

Postby Scylla » 14 May 2012, 17:00

U.S Air Force plane at Skopje Airport for earthquake relief effort, July 29, 1963

Image
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 02:21
Location: Лозана

Re: Скопје 1963

Postby IgorMKD » 14 May 2012, 17:01

Браво! Кај ја најде?
"Igor, dojde vreme skoloto da e posledna sansa za onie koi nemaat nikakov drug talent ;)".
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15310
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Скопје 1963

Postby Scylla » 14 May 2012, 17:07

Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 02:21
Location: Лозана

Re: Скопје 1963

Postby Skopjeair » 14 May 2012, 22:30

Браво за сликава! Мора да се направи една историска галерија со фотографии од Македонија!
I fly BELL 206 when I am sober!
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
User avatar
 
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 09:23

Re: Скопје 1963

Postby Trpkovski Vladimir » 15 May 2012, 07:13

Ова ти е одлична идеа, би можело да направиме повеќе галерии поделени по градови, или по периоди.
Треба некаде да се соберат и заштитат историските фотографии од Македонија.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"

Paluba Info - Forum o naoružanju i vojsci...
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5551
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo

Re: Скопје 1963

Postby KVARK » 15 May 2012, 09:29

Јас се согласувам, ама тоа да бидат фотографии во врска со воздухопловството.
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
User avatar
 
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 22:39
Location: New Foxсиче!

Re: Скопје 1963

Postby firefox » 15 May 2012, 12:03

C-130-кава е од 40th Airlift Squadron на USAF.
http://en.wikipedia.org/wiki/40th_Airlift_Squadron
Типчево пак бил радио оператот во единициве за време на настанот '63.
http://www.veterantributes.org/TributeD ... sp?ID=1574
И овие учествувале во снабдување и помагање на скопјани
http://www.79thengineers.com/history.htm
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 15:44
Location: Skopje

Re: Скопје 1963

Postby KVARK » 15 May 2012, 12:33

Убаво да се знае firefox.

:bravo:
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
User avatar
 
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 22:39
Location: New Foxсиче!


Return to Историја на авијацијата / Aviation history

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests