Како се летало некогаш.

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.

Како се летало некогаш.

Postby Canemakedonski » 05 Oct 2015, 20:06

Мислам дека досега немаше ваква тема. Како се летало во старите времиња. За почеток промо филм од American Airlines од 1933. Патнициве биле многу богати кога можеле да си дозволат патување со авион во времето на Големата економска криза во САД. Баш ме интересира каде оригинално се прикажувал филмов?

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5718
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Како се летало некогаш.

Postby Canemakedonski » 19 Dec 2015, 22:52

Хокер Сидли 748 и Каравела во Габон во сегашно време:Во Македонија нема регистрирани патнички авиони?
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5718
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Како се летало некогаш.

Postby Canemakedonski » 21 Aug 2016, 20:03

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5718
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep


Return to Историја на авијацијата / Aviation history

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest