Ванкелов мотор

За сите оние кои не се плашат да ги извалкаат рацете и облеката.
For those who are not afraid to get messy clothes and hands.

Ванкелов мотор

Postby kocov » 22 Jan 2009, 10:51

што мислите за ванкеловиот ротацјонен мотор зошто не се употребува во авијацијата дали поради центрофугалните сили што се појавувата поради клипот
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8381
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Ванкелов мотор

Postby gorgija » 04 Sep 2011, 00:16

Сеуште овие мотори имаат нерешен проблем со кариките или прстењата околу клипот.
gorgija
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 40
Joined: 20 Aug 2008, 09:30
Location: aleksandrija

Re: Ванкелов мотор

Postby kocov » 21 Mar 2012, 11:15

filipv wrote:
gorgija wrote:Сеуште овие мотори имаат нерешен проблем со кариките или прстењата околу клипот.


овие мотори немаат карики или прстења околу клипот... всушност, воопшто немаат клип.


Имаат карики само кај нив работат на друг принцип мора да имаа пружина за да добро затнуват мегу клипот и зидот на ''мотор"(цилиндарот) е токму тоа му е најголем проблем, ке ти пуштам до вечер скица ке ги видиш каде се ставени тие кариките
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8381
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Ванкелов мотор

Postby kocov » 21 Mar 2012, 23:11

Image
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 8381
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola


Return to Механика / Mechanics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest