Балкан Моделс - новости

За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели.
For the creative fans with patience who build these magnificent models.

Re: Балкан Моделс - новости

Postby KVARK » 23 Nov 2011, 13:27

dragan_mig31 wrote:Не е мое подручје и ја не учестував во изработка на тој сет али мислам дека според муабети авионот го има летано Македонец :)И мислам дека господинот се викаше Трајко. Живееше (почина во длабика старост пред 10-тина години) во пензионерскиот дом во Автокоманда и и' беше пациент на мајка ми. Всушност, во пензионерскиот дом во Автокоманда живеаа дваица пилоти кои имаа летано уште за времето на Кралска Југославија, па потоа во партизанските ескадрили на НОВ и на крај во ЈРВ. Едниот завршил кариера како пилот на борбен авион, а другиот на хеликоптер.

Ова треба да се истражи, мислам дека е интересна приказна...
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
User avatar
 
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 22:39
Location: New Foxсиче!

Re: Балкан Моделс - новости

Postby AlexGreat » 23 Nov 2011, 20:32

IgorMKD wrote:Драган тргни ми на страна еден сет од Bell-овите. И од Сухоите де!


Овие налепници или макети се?
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
User avatar
 
Posts: 9353
Joined: 05 Mar 2009, 22:18

Re: Балкан Моделс - новости

Postby firefox » 23 Nov 2011, 20:47

Исклучиво налепници!
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 15:44
Location: Skopje

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 13 Dec 2011, 15:58

Су-25 у 72,бел хеликотер у 72 и РВ И ПВО ознаки у 1:144 се доступни од денес и во Македонија.Кој е заинтересиран нека ме контактира на ПМ.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 20 Apr 2012, 19:55

Наскоро ќе искочат и следниве два сета.Едниот е скејл даун на сетот со партизански спитфаери у 72

Image
Image

а другиот е скроз нов сет у 72.Балкански антонови ан-2 каде го има и нашиот ан-2 од АРМ


Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby leopard » 21 Apr 2012, 11:31

Вториов сет мислам дека во моментов е најдобар на Балкан.па и во свет со декали за тој тип на авион.
Напред към комунизма
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 22 Apr 2012, 18:24

Уште два нови сета од нас кои исто така ќе бидат достапни до крајот на јуни.Во прашање е нова серија на декали која е наменета само за искусни макетари бидејќи со нив не се добиваат камуфлажи него само декали и профили од авионите па така останува на макетарот да се снајде со референци.

Image
Image
Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby bluemax » 22 Apr 2012, 20:01

Не си нормален со декаливе, ТОП се! :lol:
bluemax
Едриличар
Едриличар
User avatar
 
Posts: 204
Joined: 23 May 2010, 15:06

Re: Балкан Моделс - новости

Postby Jak » 24 Apr 2012, 07:04

Браво за декаливе, посебно што се за „пољопривреда“ :D
А за спитфаерите... Браво :bravo:
Jak
Капетан на B737
Капетан на B737
User avatar
 
Posts: 428
Joined: 04 Nov 2009, 23:00
Location: Tetovo

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 24 May 2012, 14:47

И коначно за недела дена спитфаерите ќе бидат достапни за купување кај нашите дистрибутери

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby bluemax » 24 May 2012, 19:15

А 1/72 кога?
bluemax
Едриличар
Едриличар
User avatar
 
Posts: 204
Joined: 23 May 2010, 15:06

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 24 May 2012, 22:53

ДО крај не летово :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 29 Sep 2012, 18:56

Како што кажав,до крај на летото декалите се готови.За одприлика недела дена може да се набават у Скопје :)


Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 02 Jan 2013, 14:09

Наскоро нова ресинска макета поврзана со домашната воздухопловна историја.Икарус зоља у 1:48


Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 25 May 2013, 11:07

Наскоро ќе искочат и овие два сета.

1:48 СУ-25 каде што има ознаки за 3 наши едноседи од 2001ва година

Image

Image

1:144 Ф-16 каде што има ознаки за 6 макети меѓу кои и оборениот авион на УСАФ во 99та година изнад Србија

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 28 Sep 2013, 15:09

На ред се два нови сетови кои се тесно поврзани со регионов.Едниот е сет со оборени Нато авиони над Југославија

Image

Image

А вториот е сет со МИ-8Т/МИ-8МТ/МИ-17 во служба на екс Ју републики меѓу кои се два Македонски хеликоптери од 2001ва година

Image

Image

Сетовите треба да бидат доступни негде во првата половина на децембар
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Балкан Моделс - новости

Postby dragan_mig31 » 19 Mar 2014, 12:35

Ускоро

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22621
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Previous

Return to Макетарство и Моделарство / Modeling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests