Нови карти

Дискусии околу VATSIM мрежата. Се што не ви е јасно а сакате да го дознаете.
Discussions about the VATSIM network. Everything that you don't know but you are willing to find it out.

Нови карти

Postby fly_macedonia » 26 Jan 2007, 00:22

Благодарение на Scylla, новите карти за Македонија се успешно угостени на avijacija.com.mk

Еве линк: http://www.avijacija.com.mk/vatsim
Зачленете се на VATSIM
fly_macedonia
Спортски пилот
Спортски пилот
User avatar
 
Posts: 373
Joined: 04 Aug 2006, 18:09
Location: Скопје, Р. Македонија

Postby Angor666 » 18 May 2007, 15:37

Од каде можам да најдам мапи за целиот балкански регион. И каде можам да ја најдам VFR картата на макегонија ама онака физички, на хартија. Одкако ги симнав овие мапи летањето ми стана многу поинтересно, потешко, нема веќе ене го аеродромот, слетај како знаеш и умееш, сега ги знам процедурите како да слетам, на која висина да бидам. Сакам да го прелетам цел балкан и VFR и IFR па ако можам да ги најдам картите ќе биде супер.
...Help,help, we are the USS Kenedy, of the german coast and we are sinking. Anyone help...

...This is the German Coast Guard... what are you (t)sinking about...
Angor666
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 17
Joined: 16 May 2007, 14:21
Location: Скопје

Postby fly_macedonia » 18 May 2007, 18:46

IFR и VFR карти за Балканот можеш да најдеш најлесно од виртуелните центри на балканските држави на VATSIM. Секоја држава си има свој виртуелен центар освен некои црни дупки како што сме ние со многу малку членови и си има веб страна со сите податоци и карти. Еве ти за Србија, Црна Гора и Хрватска, за другите лесно ќе ти биде да ги пронајдеш.

http://www.scgvacc.net
http://www.mtonline.org/crovacc

Инаку, ако си заинтересиран за максимално доживување на цивилното летање, ти препорачувам да го прочиташ овој дел од форумот за MACVACC и VATSIM и да видиш за што се работи. А најдобро ти е објаснето на http://www.vatsim.net
Зачленете се на VATSIM
fly_macedonia
Спортски пилот
Спортски пилот
User avatar
 
Posts: 373
Joined: 04 Aug 2006, 18:09
Location: Скопје, Р. Македонија

Postby Angor666 » 22 May 2007, 09:35

Сето тоа е убаво ама јас дома немам интернет, а да се влечкам по интернет кафеа со Flight Simulator и Saitek X52 не ми оди во прилог, така да ќе треба да се задоволам со ова што го имам. Фала ти многу во секој случај.

Поздрав.
...Help,help, we are the USS Kenedy, of the german coast and we are sinking. Anyone help...

...This is the German Coast Guard... what are you (t)sinking about...
Angor666
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 17
Joined: 16 May 2007, 14:21
Location: Скопје

Postby kapetan na a319 » 10 Jan 2009, 00:09

ako moze da mi dedete linkovi kade mozam da se zaclenam na VATSIM i nekoi pojasnuvanja za konektiranje?
kapetan na a319
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 6
Joined: 28 Dec 2008, 09:38

Postby Z3-MAK » 11 Jan 2009, 16:46

kapetan na a319 wrote:ako moze da mi dedete linkovi kade mozam da se zaclenam na VATSIM i nekoi pojasnuvanja za konektiranje?


http://www.vatsim.net/prc . Тука пишува на се што си обврзан како член на оваа организација и после едноставното зачленување добиваш VATSIM ID и PASSWORD, со кој имаш пристап кон оваа мрежа.
Следно е спуштање на addon-ите кои го носат сообраќајот на VATSIM во твојот Flight Simulator. Овие додатоци се бесплатни и не многу големи и се наоѓаат:

еден од најкористените за конектирање на VATSIM
http://squawkbox.ca/downloads/

ИЛИ

FSinn - Го викаат алтернативен, ама јас го користам за FSX и ми е супер
http://www.mcdu.com/en/index.php

Низ форумите на овие страници има излезено нови бета верзии, и за проблемите и предностите ке прочиташ таму

Поздрав!
Z3-MAK
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 56
Joined: 04 May 2008, 12:19

Postby Z3-MAK » 11 Jan 2009, 21:00

http://data.vatnz.net/ge/vatnz.kml

Еве нешто за Google Earth со кој се гледа моменталниот сообраќај на VATSIM. Визуелно е добро за следење, а притоа не ги оптоварувате серверите.
Z3-MAK
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 56
Joined: 04 May 2008, 12:19


Return to MacVACC & VATSIM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests