ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Дискусии околу VATSIM мрежата. Се што не ви е јасно а сакате да го дознаете.
Discussions about the VATSIM network. Everything that you don't know but you are willing to find it out.

ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Postby Dante » 02 Feb 2016, 13:17

Возможно? Секако. Онлај мрежата за летање и контролирање т.е симуларање на сето тоа , VATSIM, ви го овозможува тоа. Сакате да бидете контролер како нашите контролери во МНАВ? Сакате да се научите и да го знаете сето тоа што тие го знаат? Придружете ни се на www.vatsim.com, на нашиот ACC , нашиот виртуален МНАВ на www.macvacc.org и зачленете се. После подолго време конечно MACVACC e во целосна функционалост со активни членови како и активен персонал. Целосна обука од АБ инито до рејтинг на областна радарска позиција, со можност на контрола на повеќе области (македонија србија бугарија хрватска словенија унгарија чешка словачка романија итн заедно). Сето тоа може да ви помогне да се припремате за приемните на конкурсите за контрола на лет во Македонија (според нови информации се очекуваат во блиска иднина) како и во разни европски држави. (зборувам од искуство).
Придружете ни се. Ние сме заедница на љубители на авијацијата, кое сето тоа го правиме од љубов кон авијацијата и се поврзуваме со многу луѓе кои се во авио индустријата (пилоти, контролери итн). Ако имате прашања, не двоумете се да прашате.
ENAC Graduate Engineer
ATM Research Engineer and Consultant at M3 Systems BE
#EUROCONTROL
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. --- Leo Da Vinci
Dante
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 127
Joined: 17 Nov 2012, 23:42
Location: Delcevo, Macedonia

Re: ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Postby Марко СВ.Н. » 02 Feb 2016, 13:40

Се е во ред Dante, но малце треба да се средиш со твоето однесување на VATSIM,мое лично искуство и ти знаеш за ова.Не го кажувам ова за да се караме него за твое добро,можеби само на vatsim така правиш или пак типично македонско однесување.
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Postby Dante » 02 Feb 2016, 14:10

Марко СВ.Н. wrote:Се е во ред Dante, но малце треба да се средиш со твоето однесување на VATSIM,мое лично искуство и ти знаеш за ова.Не го кажувам ова за да се караме него за твое добро,можеби само на vatsim така правиш или пак типично македонско однесување.

???
ENAC Graduate Engineer
ATM Research Engineer and Consultant at M3 Systems BE
#EUROCONTROL
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. --- Leo Da Vinci
Dante
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 127
Joined: 17 Nov 2012, 23:42
Location: Delcevo, Macedonia


Return to MacVACC & VATSIM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest