Воздухопловни документарци

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 11 Nov 2012, 22:23

Ту 22:

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 11 Nov 2012, 22:26

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby apo_bullseye » 19 Nov 2012, 16:01

filipv wrote:http://www.youtube.com/watch?v=-UpyXxl6qE0


Деновиве ги изгледав сите Wings of Russia документарци, Wings of the Red Star се на ред :)
apo_bullseye
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1695
Joined: 26 Feb 2010, 13:53
Location: Скопје

Re: Воздухопловни документарци

Postby dragan_mig31 » 19 Nov 2012, 18:08

Ќе се разочараш.Вингс од д ред стар се амерички и нормално многу пристрасни.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22459
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Воздухопловни документарци

Postby dragan_mig31 » 20 Nov 2012, 10:13

Прозападни пристрасни.И нема баш нешто информации кои ги нема по нетов или по одредени публикации или монографии.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22459
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Воздухопловни документарци

Postby dragan_mig31 » 28 Feb 2013, 19:11

♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22459
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 04 May 2013, 18:37

The Memphis Belle: A Story of a Flying Fortress, оригинални снимки, режија Вилјам Вајлер:

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 18 May 2013, 21:26

Документарец за советската месечева програма. Мислам дека беше на Дискавери пред десетина години:

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 16 Jun 2013, 19:37

Серијата Planes That Never Flew од Дискавери:
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 13 Dec 2013, 19:28

Су 27 и сите варијанти произлезени од основната верзија:

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 05 Jan 2014, 01:31

Два документарци за две сонди од НАСА. Џуно, прва сонда што ќе го посети Јупитер со електрично напојување со соларни келии и New Horizons, прва сонда што ќе пролета покрај Плутон:

Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby dragan_mig31 » 24 Mar 2014, 01:40

♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22459
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 29 Apr 2014, 20:14

A documentary of soviet space history using interviews with several original cosmonauts. (Russian with English subtitles.)

https://www.youtube.com/watch?v=QQL9kUCdsu4
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby alvarhanso » 19 Jun 2014, 19:04

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 19 Jun 2014, 21:47

Малку документарец, малку повеќе SF, Dogfights-The Fifth Generation Aircraft (Dogsfights Of The Future):

https://www.youtube.com/watch?v=K7ziFyRHQmw
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby dragan_mig31 » 30 Jun 2014, 02:26♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22459
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Воздухопловни документарци

Postby dragan_mig31 » 08 Jul 2014, 16:49

И покрај тоа што е западњачки документарец и има покушај да се релативизираат енглескиве губитоци и да се представат ко нензам какви грешки у људски фактор ипак е добар докуметнарец у питање.Нарочито за поштовачи на Аргентинскиот народ и безбедносните сили на нивната држава.

♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 22459
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Re: Воздухопловни документарци

Postby Canemakedonski » 25 Aug 2014, 19:23

Moonwalk One (1970). Документарец за слетувањето на Месечината.

https://www.youtube.com/watch?v=9GVpoSrqMMg
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep

Re: Воздухопловни документарци

Postby AlexGreat » 13 Nov 2014, 00:01

Драган, дали можеби имаш линкови од документарците на првите страни... warbirds мислам пишуваше на насловната и имаше спитфаер или месершмит закуцан во земја, ако знаеш на кој мислам?
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
User avatar
 
Posts: 9307
Joined: 05 Mar 2009, 22:18

Re: Воздухопловни документарци

Postby karamba » 28 Dec 2014, 13:50

Убаво видео за ОАО Сухои

http://russia.tv/brand/show/brand_id/58836
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12734
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

PreviousNext

Return to Галерија и линкови / Gallery and links

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest