Спектакуларно слетување

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 23 Jan 2013, 15:55

Ха, добра. :D
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Спектакуларно слетување

Postby karamba » 28 Jan 2013, 20:29

ништо спектакуларно али интересно, ноќно во слетување во Мексико сити
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... U6sQNzPqII
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12734
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 28 Jan 2013, 22:33

Супер видео, напротив... баш е спектакуларно. :)
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Спектакуларно слетување

Postby IgorMKD » 31 Jan 2013, 18:37

Уште едно интересно видео...

"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15351
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Спектакуларно слетување

Postby Bobo » 20 Feb 2013, 15:15

Односно полетување
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8418
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спектакуларно слетување

Postby karamba » 14 Aug 2013, 11:50

Сепак добро се заврши...

Engine failure and forced landing in a Cessna

Suspected vapour lock in the fuel lines results in an engine failure. Luckily there was a river bank available within gliding distance for the subsequent forced landing.
http://www.liveleak.com/view?i=5d2_1376286703
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12734
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 06 Dec 2013, 12:04

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Спектакуларно слетување

Postby karamba » 18 Feb 2014, 23:07

karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12734
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Спектакуларно слетување

Postby karamba » 16 Mar 2014, 22:56

Како ги џапа ветеров божем се RC модели

karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12734
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Спектакуларно слетување

Postby karamba » 31 Mar 2014, 22:08

UTair ја дава бакшиш 154-кава на Самарскиот аерокосмички универзитет, ја дава бакшиш а чичковците ја слетуваат со стил, во руски стил се разбира на 700 метра писта :) Цареви!

http://cs605122.vk.me/v605122350/48a4/y5j_pu5q8rw.jpg
http://cs605122.vk.me/v605122350/48da/QcNgykgFfsE.jpg
http://cs605122.vk.me/v605122350/48e3/SrrmYekiwfE.jpg
http://cs605122.vk.me/v605122350/4922/yT66qMS6TyA.jpg
http://cs605122.vk.me/v605122350/4907/xVYtx57vIbQ.jpg
http://cs605122.vk.me/v605122350/494f/3xdD_eEJKzo.jpg
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 12734
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Re: Спектакуларно слетување

Postby IgorMKD » 31 Mar 2014, 22:20

Реверс уште во ваздух... Руска работа :D
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15351
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Спектакуларно слетување

Postby Bobo » 31 Mar 2014, 22:37

IgorMKD wrote:Реверс уште во ваздух... Руска работа :D


Какви глуперди се,ке го слетаат ова и на Пониква :D
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8418
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Спектакуларно слетување

Postby IgorMKD » 01 May 2014, 01:56

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15351
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 22 May 2014, 12:05

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 30 Jul 2014, 00:12Да не цепидлачиме, вака така го слета. :)
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Спектакуларно слетување

Postby IgorMKD » 30 Jul 2014, 00:24

alvarhanso wrote:http://www.youtube.com/watch?v=7aydbBl6_W0

Да не цепидлачиме, вака така го слета. :)


Седуштето секоја чест :bravo:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15351
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Спектакуларно слетување

Postby AlexGreat » 01 Aug 2014, 17:08

Авионов претпоставувам е отпишан?
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
User avatar
 
Posts: 9307
Joined: 05 Mar 2009, 22:18

Re: Спектакуларно слетување

Postby IgorMKD » 01 Aug 2014, 18:09

Да, авионот е отпишан...

http://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=60101
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15351
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 23 Aug 2014, 14:44

Image
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

Re: Спектакуларно слетување

Postby alvarhanso » 31 Aug 2014, 11:02

..

The future is already here - it's just not evenly distributed
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 27183
Joined: 21 Jul 2007, 12:34
Location: Skopje

PreviousNext

Return to Галерија и линкови / Gallery and links

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest