Бони-Ер

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.

Re: Бони-Ер

Postby Bobo » 04 Aug 2013, 15:16

Сите 4 се ова :D Али ептен добри ќумбиња се :D
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8072
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Бони-Ер

Postby KVARK » 04 Aug 2013, 18:20

Не ве понесоа во акција?
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
User avatar
 
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 22:39
Location: New Foxсиче!

Re: Бони-Ер

Postby Bobo » 04 Aug 2013, 18:44

Не,требаше да ги сликаме и на полетување и на слетување ама не стигнавме и сликавме само на слетање.Ес да се момците многу фини и све али не би летал у ова да ми кешираат :D
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8072
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Бони-Ер

Postby KVARK » 04 Aug 2013, 18:53

Вуна, а? :D Богами, не знам ниту јас дали би се качил.
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
User avatar
 
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 22:39
Location: New Foxсиче!

Re: Бони-Ер

Postby Skopjeair » 04 Aug 2013, 23:58

Bobo wrote:Не,требаше да ги сликаме и на полетување и на слетување ама не стигнавме и сликавме само на слетање.Ес да се момците многу фини и све али не би летал у ова да ми кешираат :D


Ти ни во Цесна не би летал ....
I fly BELL 206 when I am sober!
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
User avatar
 
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 09:23

Re: Бони-Ер

Postby Bobo » 05 Aug 2013, 00:32

Ни у тоа :mrgreen:
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8072
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Бони-Ер

Postby Falcon » 24 Aug 2013, 03:07

Bobo wrote:Сите 4 се ова :D Али ептен добри ќумбиња се :D

Mislam deka imaat 6.
Falcon
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 806
Joined: 06 Mar 2008, 19:59
Location: Macedonia

Re: Бони-Ер

Postby IgorMKD » 24 Aug 2013, 18:20

KVARK wrote:Вуна, а? :D Богами, не знам ниту јас дали би се качил.


Јас еднаш летав, многу многу одамна... Негде 2002 или 2003 г. ако не се лажам... Краток лет Пеширово - Каратманово... Летот беше прекрасен и авионот делува многу стабилно и сигурно во воздух. Сепак, малку се исплашив кога слегов од тој Ан-2 и при обиколка на истиот забележав дека една од сајлите со која се управува кормилото на вертикалецот беше оштетена (од 4-5 жици кои ја чинат сајлата кормилото се држеше на една или две)...
"Igor, dojde vreme skoloto da e posledna sansa za onie koi nemaat nikakov drug talent ;)".
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
User avatar
 
Posts: 15301
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје

Re: Бони-Ер

Postby Trpkovski Vladimir » 25 Aug 2013, 07:11

Тој сигурно летал уште десет години пред некој да ја замени сајлата. :) :)
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"

Paluba Info - Forum o naoružanju i vojsci...
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5541
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo

Re: Бони-Ер

Postby Bobo » 27 Aug 2013, 14:20

Image
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8072
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Бони-Ер

Postby Trpkovski Vladimir » 14 Aug 2017, 06:53

Постои уште оваа фирма или се угасна како и се друго што вреди кај нас.
Немаме никакви вести од неа веќе неколку години.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"

Paluba Info - Forum o naoružanju i vojsci...
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
User avatar
 
Posts: 5541
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo

Re: Бони-Ер

Postby Bobo » 14 Aug 2017, 14:25

Лета активно. Бар колку што може да видам од нивниот профил на FB
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
User avatar
 
Posts: 8072
Joined: 26 Oct 2007, 20:16

Re: Бони-Ер

Postby Марко СВ.Н. » 14 Aug 2017, 14:34

Постои, овој месец скоро секоe сабајле ме будат :lol:
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 1024
Joined: 24 May 2013, 19:32
Location: Свети Николе

Re: Бони-Ер

Postby karamba » 14 Aug 2017, 15:58

Пред некој ден над Крушево и околија работеле, било мерак и пол тоа за гледање а бога ми и слушање :)
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
User avatar
 
Posts: 11491
Joined: 26 Jun 2009, 22:07
Location: Skopje,R.Makedonija

Previous

Return to Фотографија и спотери / Photography and spotters

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests