И да, пилотот е жена.

Уживајте.
Mad Scientist wrote:На ова прашање би одговорил со прашање: Зошто познатиот бренд на домашни уреди JVC сите го викаат „џи ви си“ кога би требало да биде „џеј ви си“? Точното потекло на овој проблем не го знам, веројатно може да се побара малце по јужно а можеби и грешам. Можеби некој едноставно при регистрација на авиокомпанија не размислувал доволно кога како radio telephony designator го пријавил MAKAVIO, дури и да е тоа случај, можеле подоцна да го променат. На крајот останува дека проблемот е до јужниот ветер.
Falcon wrote:А дали постои друг оваков или сличен пример во светот?
Mad Scientist wrote:Сакам да кажам дека дека понудив две опции, еве ги сега во преџвакана варијанта за оние што не ме разбраа првиот пат:
.
.
.
Луѓето имаат тенденција лесно да прифаќаат глупости кои што потоа тешко ги отфрлаат. Bottom line: никогаш во живот не сум пишувал повеќе за некоја толку неважна работа.
P.S. Имам колега на работа кој се вика Горан и сите го викаат Влатче само затоа што пред 7 години една колешка му го утна името. Голем број колеги и ден денес не знаат дека се вика Горан.
Mad Scientist wrote:Сакам да кажам дека дека понудив две опции, еве ги сега во преџвакана варијанта за оние што не ме разбраа првиот пат:
1. Сто пати изговорена лага (глупост) станува вистина
2. Јужна варијанта која не треба да се објаснува освен што би додал дека немаат проблем да ги викаат MikeAlphaKilo...
Јас не знам што од тоа е вистина ниту дали постои трета опција, едноставно шпекулирам. А еве неколку примери за опција бр.1:
-во Битола сите кисели води се викаат Пелистерка
-во Хрватска сите кисели води се викаат Раденска
-SwissАir пред 7 годидини се прекрсти во Swiss ама 70 посто пилоти 90 посто контролори викаат SwissAir
-вискито J&B го викаат џиби
Луѓето имаат тенденција лесно да прифаќаат глупости кои што потоа тешко ги отфрлаат. Bottom line: никогаш во живот не сум пишувал повеќе за некоја толку неважна работа.
P.S. Имам колега на работа кој се вика Горан и сите го викаат Влатче само затоа што пред 7 години една колешка му го утна името. Голем број колеги и ден денес не знаат дека се вика Горан.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests