ОБУКА Аеро Клуб Скопје

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.

ОБУКА Аеро Клуб Скопје

Postby SAZDO » 08 Feb 2007, 11:23

Од 01.03.2007 година
Воздухопловниот Школски Центар „Аеро Клуб Скопје„ Скопје
Почнува со Обука на Моторни Пилоти по ЈАР новите програми ,
Едриличарски Обуки
Падобрански обуки

Цени 1час Обука на Утва 75 -150еур. со се обука на заемја потребни 45 часа за добивање на ППЛ дозвола.
Пвра школа која добила ЈАР-МК сертификат е Скопската Школа.

Едриличарска Обука 30 еур старт со шлеп до 300м-400м и 15еур час лет со едрилица тоа иде вака пр.
40 старта потребни за обука до прв соло лет кој од прилика траат од 7-8часа лет или 40старта х 30 еур. =1200 еур и 7часа х 15 еур 105 еур. или се заедно 1305 еур. Потоа обуката продолжува на едрење
која се наплака по истиот пример.

Падобранска Обука 500еур.Вклучува Обука на земја и 10 скока од 1000м со принудно отварање единствен услов е да се пополни група од 6 падобранци.


Пријавување на mail:aeroskopje@yahoo.com
Или на тел 075-447378
САЗДО
Take care about your speed-without of speed your dead men ,my boy!!!
SAZDO
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 192
Joined: 16 Oct 2006, 23:03
Location: SKOPJE

Postby Skopjeair » 08 Feb 2007, 14:04

A na koj avion ke se vrsi obukata?
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
User avatar
 
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 09:23

Postby EDRILICAR » 09 Feb 2007, 18:12

motorno bi trebalo na utva edrilicarstvo na blanikl23 a za padobranstvo an-2 a ama ne sum siguren
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia

Postby Skopjeair » 09 Feb 2007, 20:08

Prasanjeto mi bese na Koja UTVA?
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
User avatar
 
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 09:23

Postby anfil2002 » 09 Feb 2007, 20:22

Valjda utvata od Bitola.
anfil2002
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 5
Joined: 01 Sep 2006, 14:37

Postby MaKoM » 09 Feb 2007, 22:14

Мислам дека ке е УТВА та од Прилеп. :wink: :wink: :wink:
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby EDRILICAR » 10 Feb 2007, 12:47

na stenkovec mislam deka e bitolskata a i pri kraj e i prilepskata
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
User avatar
 
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia


Return to Спортска авијација / General aviation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests