Балканот низ геополитичка призма

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
gocka_990
Капетан на B737
Капетан на B737

Re: Балканот низ геополитичка призма

Post by gocka_990 »

Iko wrote: 03 Jul 2024, 18:04
"Мораћемо да повећамо људство у Војсци, оних који носе пушку"

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ћемо морати да променимо многе од навика, да радимо више и боље и да будемо много јаснији у поруци одвраћања сваког потенцијалног агресора на нашу земљу.

"Када кажем мораћемо да радимо више, мораће да раде боље и наше фабрике наменске индустрије, мораћемо да даље повећавамо људство у Војсци Србије, али не на позицијама секретара и секретарица већ оних који могу да носе пушку и да помогну земљи у своју одбрану", рекао је Вучић.

"Много новца улажемо, примања наших војника су никад већа. Веома значајна примања, много новца држава улаже и тражимо највећи степен посвећености. Србија жели мир, увек ће желити мир и чуваће га, али да бисмо мир могли да сачувамо, морамо да имамо довољно јаку војску која ће да одврати сваког потенцијалног непријатеља", истакао је председник.

Додао да се много новца улаже у војску и оценио да су примања војника "никада већа" и да су реалне плате, како каже, 40 до 50 одсто веће од основне плате.

"Много новца држава Србије улаже и тражимо највиши степен припремљености, морала и оспособљености за потенцијалну одбрану земље и за свеукупно одвраћање агресора", закључио је Вучић.

Вучић: Појачана дејства ваздухоплова са и без посаде у окружењу са извиђачким намерама - без прелажења границе Србије, морамо да имамо јаку Војску

Председник и врховни комндант Војске Србије Александар Вучић присуствовао седници проширеног колегијума начелника Генералштаба у касарни "Бањица 2". Опрема Војске Србије се модернизује, али нисмо задовољни попуном људи на северу земље, имамо много изазова, рекао је Вучић и додао да су велике снаге окупљене у региону.

Верујемо да ће припадници НАТО допринети стабилизацији прилика на КиМ, каже Вучић. Председник је рекао да је примећено подизање албанских "бајрактара" из правца Ђаковице 5. и 20. јуна до висине 5.800 метара са намером извиђања позиције Војске Србије.

денеска на Пасуљански имаат вежба… што презентираа од новото… извадија уште нешто новко …
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Столе Маф
Капетан на SR-71 Blackbird

Post by Столе Маф »

За милијардата што ќе се земе од Унгарија , покрај другото имаше шпекулација дека ќе се купи и оружје за АРМ , пак ќе прашам , што од оружје произведува Унгарија , што ние би го купиле од нив ?
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот

Post by dragan_mig31 »

Ke kupat muda
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

X2
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Marjanova i toa...iliti Mariusova na Magyarnyelv...
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Trpkovski Vladimir

Post by Trpkovski Vladimir »

Столе Маф wrote: 04 Jul 2024, 20:22 За милијардата што ќе се земе од Унгарија , покрај другото имаше шпекулација дека ќе се купи и оружје за АРМ , пак ќе прашам , што од оружје произведува Унгарија , што ние би го купиле од нив ?
Вода ??

Колку што разбирам, евентуално муниција. Ништо друго немаат што произведуваат, а не се врзани за лиценцни договори и веројатно не им е дозволено да продаваат на трети лица.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Voda ima sega koga Kožuvčanka i Mite Limunada doniraa... :lol: :lol: :lol: ...eventualno kje se najde za nekoj koktel ili seminar na Halkidiki... :roll:

P.S. Koga vo 2017-ta od mene omrazeno VMROUUU se rušeše - srce mi peeše, samo istovremeno i dušava mi beše natažena koga kje mi tekneše koi tek smrdeni apaši go smenuvaa...vo 2024-ta e isto, srce mi peeše koga od mene omrazeno SMRDSM se sruši, samo istovremeno i dušava mi e natažena koga kje mi tekne koi gnasni bitangi go zamenuvaat istoto...taka da ništo togaš spektakularno ne očekuvav (znaejkji koja banda se vrakjaše na vlast), niti pa sega očekivam nešto wauuu (pak dobro znaejkji koja bagra se vrati na vlast)...sjaši Kurto - da uzjaše Murto...i taka redum so decenii i prethodno vekovi (denes se menuvaat partii, togaš se menuvaa okupatori i porobiteli) za toj naš, za golema žal - mutav, prost, lesno povodliv, politički naiven, zatucan, nesposoben, korkački, tup i glup narod na lesno plašlivi lugje bez svoe jas... :glava_vo_zid: :glava_vo_zid: :glava_vo_zid:

P.P.S. Da ne pomislite samo deka sum za ona iskompleksirano provincijalsko kuskule Apašiev i taa smešna petparačka populistička bolumenta okolu nego...ne - jas bev i kje ostanam do smrt APEL-ovec... :mrgreen:
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Bahah...
James
Астронаут
Астронаут

Post by James »

James
Астронаут
Астронаут

Post by James »

Bem li ga i ja sum zainteresiran da vlozam.
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

https://mkd.mk/saracin-transportnite-ko ... ridorot-8/

Сарацин-Сарацен, од која вествалиска бавча ги вадат овие ликови?

Се слагам со Поповски по ова питање, иако и ставот на Мануелчо има мерит.... доколку надлежните во Брисел го покријат финансиски 100% трошокот за изградба.

https://mkd.mk/nikola-popovski-za-izjav ... ni-odluki/
Столе Маф

Post by Столе Маф »

Амин .
James
Астронаут
Астронаут

Post by James »

Bas taka gdine Saracin, resenieto e mnogu prosto, treba samo da pomuabetite so "zbunetata" komshiska vlada, da se odzbuni i posle koridorite bi dosle pod vasa jurisdikcija. Dotogas mene bash ne mi menue ni segashniov koridor, za moi potrebi (ne idam u Bugarija nit mi pritrebalo) duri e i previse.

PS ne obrnujte vnimanie na vakvi, ovoj ima cena za izjava ko i za se drugo. Ovie birokrati se svetski problem br 1
gocka_990
Капетан на B737
Капетан на B737

Post by gocka_990 »

Го Боли Цев, му рече на Тиосав Јанкович, ќе се видиме деновиве ќе дојде нешто многу интересно, тоа што мислев дека нема шанси да дојде, ќе се радуваш… Пак ќе довлечкаат нешто од Кина Сто Посто… Кажа дека веќе Хеклер и Кох к Белгиски ФН нема да им продаваат оружје, алтернатива за тоа спорд вас ?
Post Reply