Patem, dokolku e vistina ona za pomaliot brat, "prosharav" malce za Princot Halid...James wrote:Fahdo mori dushmanke lele katiljke!!!
Navodno - vazhel za umeren i modernist...bil epten "Americhko dete" - vo civilnoto obrazovanie diplomiral na Harvard i magistriral na Dzordztaun...bil Saudiski Ambasador vo SAD i eve vekje par godini Saudiski Zamenik-Minister za Odbrana (brat mu postariot e Minister) - odgovoren za voenite nabavki i nemu mu se prepishuvaat onie basnoslovni Saudiski voeni zdelki so SAD...
Ima i voeno obrazovanie - ja zavrshil Saudiskata Vozduhoplovna Voena Akademija "Kralot Fejzal" i e kvalifikuvan voen pilot na borbeni avioni...zavrshil VV specijalizacii vo SAD (vo Kolumbus i Nelis)...ima preku 1000-da chasovi na borben nalet na F-15S vo misii protiv ISIS vo Sirija i protiv Huti-te vo Jemen...povekjekratno e odlikuvan...navodno - na negov lichen nagovor kako taktichki specijalist za vooruzheni sistemi (WSO) - Saudijcite "odluchile" da go zemat F-15SA (kako verzija na F-15E Advanced) bidejkji lichno imal "vostanoveno" deka F-15S (kako neshto malku "osiromashena" izvozna verzija na F-15E) - ne go nudel siot dijapazon...
Imal navodno "moshne bliski" vrski so Amerikanskoto razuznavanje - i navodno bil popularen vo Saudiskoto Kralsko VV i pogoduvate, vo Saudiskata Nacionalna Garda (od pozicija na Saudiski Zamenik-Minister za Odbrana dosta ja "neguval" i gi "mazel i pazel" nejzinite pripadnici - do nivo da vo Saudiskata aristokratija nervozno "komentirale" deka ja pretvara vo "negova lichna telesna strazha")...isto, navodno bil blizok so segashnata Trampova administracija i so Tramp lichno - istite vo nego gledale "svoj chovek" (vo smisla "posaglam" od brat mu), a bil "dobar i moshne blizok" i so Britancite (im zavrshil navodno par "bitni" razuznavachki dilovi vo regionot)...
Kje vidime shto od sevo ova kje ispadne vistina - a shto "rekla-kazala"...