Nekogaš se zezam, znaejki deka Airbus i Dragan ozbilno go sfakaat toa, ama nekogaš sum i ozbilen. Vo pogled na literaturata koja ti ja preporačav, sum krajno seriozen. Nema čovek, iole uspešen, duri i na Balkanov, koj ne se vodi so rabotnite/etički i životni principi na tie avtori. Celiot ličen i kolektiven uspeh na Zapadot e izgraden vrz baza na niv. Imam prilika da poznavam takvi lugje i site od red se i zadovolni od životot i uspešni na svoite polinja. Bukvalno ništo korisno od Marx ne možeš da naučiš što ke ti bide od polza, osven toa da bideš besen na onie koi sozdale nešto i da go vperuvaš prstot vo drugi krivci za sopstveniot neuspeh, da kukaš zaedno so drugi tešejki se deka si barem ednakov vo "mizerijata". Fala bogu, relativno rano vo životot sum imal možnost da gi prifatam i da ne bidam luzer. A i da bidam, toa da bide moja odgovornost, a ne nečija druga.
Očekuvam da me debunkovaš na taa tema isto taka, za da možam prvpat u život da tužam nekogo.
Posleden off od moja strana, sorryAlexGreat wrote: ↑17 Apr 2023, 15:29Nekogaš se zezam, znaejki deka Airbus i Dragan ozbilno go sfakaat toa, ama nekogaš sum i ozbilen. Vo pogled na literaturata koja ti ja preporačav, sum krajno seriozen. Nema čovek, iole uspešen, duri i na Balkanov, koj ne se vodi so rabotnite/etički i životni principi na tie avtori. Celiot ličen i kolektiven uspeh na Zapadot e izgraden vrz baza na niv. Imam prilika da poznavam takvi lugje i site od red se i zadovolni od životot i uspešni na svoite polinja. Bukvalno ništo korisno od Marx ne možeš da naučiš što ke ti bide od polza, osven toa da bideš besen na onie koi sozdale nešto i da go vperuvaš prstot vo drugi krivci za sopstveniot neuspeh, da kukaš zaedno so drugi tešejki se deka si barem ednakov vo "mizerijata". Fala bogu, relativno rano vo životot sum imal možnost da gi prifatam i da ne bidam luzer. A i da bidam, toa da bide moja odgovornost, a ne nečija druga.
Od onie vrednosti (vo najgolem del ekonomski!) so koi bile zadoeni našite roditeli, vo odredena merka i nie, treba da se oslobodime ASAP. Samo togaš pobrzo ke se oslbodoime i od makite i frustraciite koi ne ebat kako nacija kolektivno. No do niv morame prvo individualno. Se drugo e eftin populizam i bulšit so koj navodno "nekoj drug ke se pogriži za tvoite problemi". Ne druže, nobody is coming to save you. Its up to you! Ti biraš. Good luck! <3
- NAFO lifecoach
Климе, по дома можеш со тој речник да се обраќаш. Тука со поштовање. Се што ти е пишано, ти е цитирано од тебе.
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 13 guests