Су-25 пилоти 2001
- dragan_mig31
- Тест пилот
Су-25 пилоти 2001
ова е наводно македонец на обука у украина 2001.....може некој да потврди?
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
- Trpkovski Vladimir
- Капетан на SR-71 Blackbird
Не знам за пилотот , ама авионот е еден од оние Су-25 што учествувале во тестирањето на авионот во Авганистан , само тие авиони имаат ознака гавран на носот. Инаку операцијата на тестирање на авионот во Авганистан се викаше , ми се чини Ромб , ама не сум сигурен.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
- MaKoM
- Капетан на Concorde
Така е Ромб е првата тест фаза за операционализација на Су-25 во Авганистан , после му даваат името ГРЕБЕН (Чешел) па накрајот ГРАЧ(Гавран) ....Trpkovski Vladimir wrote:Не знам за пилотот , ама авионот е еден од оние Су-25 што учествувале во тестирањето на авионот во Авганистан , само тие авиони имаат ознака гавран на носот. Инаку операцијата на тестирање на авионот во Авганистан се викаше , ми се чини Ромб , ама не сум сигурен.
...Абе тој пилотот не ли ви личи на шизик од друга раса, на пример азиска , има нешто монголоидна фаца.
...shoveling shits up the hill...
- Trpkovski Vladimir
И мене тоа ми упадна во очи , ама реков ај да не зезнам нешто , па после некој да не се налути зошто тоа било нечив вујко чичко или слично.
А да бидам искрен , авионот баш личи на еден од оние во Авганистан , како му е изљупена бојата и како си фатил рѓа.
А да бидам искрен , авионот баш личи на еден од оние во Авганистан , како му е изљупена бојата и како си фатил рѓа.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
- Ikar
- Падобранец
Да, левиот е наш пилот на обука во Украина во 2001 година...сега веројатно е веќе во пензија или е некаде во Генералштабот на АРМ. Се гледа по летачкото одело, а и лично го познавав. Другиот е украински инструктор кој по казувањето на нашиот пилот загинал пред неколку години при изведување на рутински лет на мала височина со СУ-25.
- cyber fulkrum
- Спортски пилот
- IgorMKD
- Астронаут
- sef
- Едриличар
Сликата што е постирана, јас ја поставив на украинскиот сајт. Пилотот е „наш“ и е сликан после успешно завршената преобука на авионот Су-25 во воиздухопловната база Саки, на Крим во 2001 година. Неговиот инструктор, Сергеј Гудин загина април 2002 година во Запорожје, каде извршуваше „test flight“ после извршениот ремонт. Точната причина за уривањето на украинската Су-25 не ја знам.
Нашиот пилот сеуште е активен во службите на АРМ. Засега ќе остане тајна...иако многумина знаат кој е
Нашиот пилот сеуште е активен во службите на АРМ. Засега ќе остане тајна...иако многумина знаат кој е
- ProMKD
- Капетан на B737
а што е финтата со ова криење слики??!! сите имате слики, никој не ги покажува. Се жалат многумина нема слики од АРМ да се најдат, и после никој не ги споделува. Што има лошо во тоа да се делат сликите? Лупни watermark и copyright, и постирај ги. Ако сакате пари кажете кади да уплатиме па да си земеме ЦД со слики!
- IgorMKD
- Астронаут
Poleka, poleka... Na nikogo ne mu e dojdeno do pari za slikite. Seuste e rano za otkrivanje na identitetite taka kako sto posakuvas. Tie lugje za koi zboruvame letaa i dejstvuvaa vo 2001. Taka da nivnata bezbednost e broj eden prioritet za mene. Se nadevam ke razberes za sto se raboti.а што е финтата со ова криење слики??!! сите имате слики, никој не ги покажува. Се жалат многумина нема слики од АРМ да се најдат, и после никој не ги споделува. Што има лошо во тоа да се делат сликите? Лупни watermark и copyright, и постирај ги. Ако сакате пари кажете кади да уплатиме па да си земеме ЦД со слики!
- sef
- Едриличар
Единствената причина поради која ја поставив оваа фотографија на еден украински сајт за авијација беше тврдењето на неколку членови од тој сајт дека до крајот на конфликтот во Македонија, на авионите Су-25 летале исклучиво украински екипажи. Оваа слика го потврдува спротивното, дека опдреден број на македонски пилоти успешно ја завршија обуката на Су-25 во 2001 година.
Еве што кажува еден украински припадник на ВТС:
Еве што кажува еден украински припадник на ВТС:
Code: Select all
Да, действительно, летчики и ИТС Македонии проходили в 2001 году переучивание в Саках(кстати, люди действительно хотели освоить самолет, а не просто походить вокруг, как те же руандийцы, например). А борта были куплены в Беларуси,не украинские.
- ProMKD
- Капетан на B737
- Momak od Gjorce
- Капетан на А380
Re:
IgorMKD wrote:Наш пилот е! Но од разбирливи причини нема да дискутираме за идентитетот. Плус човекот уште си работи. Јас имам над 60 фотографии од украинската "авантура", вклучително и од илустрираниот момент... Поздрав!
Ке ги ставаш сликите друже или човекот уште работи
- dragan_mig31
- Тест пилот
Re: Re:
Уште уште а и да не работи ја не би стаил име презиме и уште слики.Уште е свежо сеќавањето од 2001 кај двете страни а тек друго полувреме следи.Momak od Gjorce wrote:IgorMKD wrote:Наш пилот е! Но од разбирливи причини нема да дискутираме за идентитетот. Плус човекот уште си работи. Јас имам над 60 фотографии од украинската "авантура", вклучително и од илустрираниот момент... Поздрав!
Ке ги ставаш сликите друже или човекот уште работи
- Trpkovski Vladimir
Re: Re:
Ех, пусти надежи.dragan_mig31 wrote:
Уште уште а и да не работи ја не би стаил име презиме и уште слики.Уште е свежо сеќавањето од 2001 кај двете страни а тек друго полувреме следи.
- alvarhanso
- Тест пилот
Re:
Може превод?sef wrote:Code: Select all
Да, действительно, летчики и ИТС Македонии проходили в 2001 году переучивание в Саках (кстати, люди действительно хотели освоить самолет, а не просто походить вокруг, как те же руандийцы, например). А борта были куплены в Беларуси,не украинские.
- AlexGreat
- Пилот на Су-25
Re: Су-25 пилоти 2001
Ставете слики од летањето...немора никакви информации за пилотот да има. Не гледам причина зошто да не се поставуваат слики од 2001 година, доколку идентитот на некој кој е на нив нема да биде загрозен. Сликите се наши, треба да ги споделуваме, а така и да ги спасиме од заборав.
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
- dragan_mig31
- Тест пилот
На сигурно се сликите.Е сеа пошто не сме ние автори на 90% од истите неможе да се ставаат тек така
- AlexGreat
- Пилот на Су-25
Ај че почакаме уш некоја година...
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
- dragan_mig31
- Тест пилот
има да почекаш малце поише од некоја година