Спотерска Акција LWSK

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.
Post Reply
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

30sekudi
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Вака се учи :) Е да имаше многу сообраќај да се вежбаме да направиме профи слики...(пуста желба)
Ништо,како што кажа еден член од форумов ке одиме на партизанска навечер да вежбаме ж ноќни слики на објект во движење
Зоран
Mодератор
Mодератор
Posts: 14550
Joined: 31 Jan 2008, 19:20

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Зоран »

Bobo wrote:Следна акција ке ја напраиме подобро,со подобра опрема,подобра локација...

МЕНЕ МИ СЕ ДОПАГА СЛИКАТА.
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by IgorMKD »

Соништа на МАФ спотерите и нашите државници... :D

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26475
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by dragan_mig31 »

Мало сутра ова ни на сон нема кај нас да биде :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26475
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by dragan_mig31 »

Image

мада ја пре сум за ова :D

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26475
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by dragan_mig31 »

Коа сме кај спотинг околу Петровец


Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Momak od Gjorce »

http://vimeo.com/100279964" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26475
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by dragan_mig31 »

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 20:32
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Марко СВ.Н. »

како што гледам на flightaware за во петок најавуваат turkish да дојде со а330 но се уште не се знае.Ако се потврди може некој скришно да го сликне :D па да имаме и ние некоја слика од wide body на аце.
User avatar
apo_bullseye
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1695
Joined: 26 Feb 2010, 13:53
Location: Скопје
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by apo_bullseye »

Марко СВ.Н. wrote:како што гледам на flightaware за во петок најавуваат turkish да дојде со а330 но се уште не се знае.Ако се потврди може некој скришно да го сликне :D па да имаме и ние некоја слика од wide body на аце.
Периодов може и повеќе да ги има, со оглед дека се враќаат доста наши од америките со Turkish. Знам лани другар се врати со А330, Чикаго - Истанбул - Скопје.
User avatar
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobby »

Марко СВ.Н. wrote:како што гледам на flightaware за во петок најавуваат turkish да дојде со а330 но се уште не се знае.Ако се потврди може некој скришно да го сликне :D па да имаме и ние некоја слика од wide body на аце.
Утринскиот или вечерниот лет?
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26475
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by dragan_mig31 »

Што ќе сликате бе на дождов ништо нема да искочи башка ќе накиснете ко кучиња :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by IgorMKD »

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Image

Сабајле не посети лепотанчево TC-JNE
User avatar
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 20:32
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Марко СВ.Н. »

Јбг лошо време а вечерва ТК1005 пак доаѓа со а330
User avatar
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 20:32
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Марко СВ.Н. »

Image

TK1005 inbound Skopje --- втор а330 денеска
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Image

Еве ви го.Избор ФБ
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by IgorMKD »

Убава и благодарна машина. Задоволство е да се види на LWSK.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Skopjeair »

Го гледав кско полетува, убавец!
I fly BELL 206 when I am sober!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest