За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите. For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.
Не,требаше да ги сликаме и на полетување и на слетување ама не стигнавме и сликавме само на слетање.Ес да се момците многу фини и све али не би летал у ова да ми кешираат
Bobo wrote:Не,требаше да ги сликаме и на полетување и на слетување ама не стигнавме и сликавме само на слетање.Ес да се момците многу фини и све али не би летал у ова да ми кешираат
KVARK wrote:Вуна, а? Богами, не знам ниту јас дали би се качил.
Јас еднаш летав, многу многу одамна... Негде 2002 или 2003 г. ако не се лажам... Краток лет Пеширово - Каратманово... Летот беше прекрасен и авионот делува многу стабилно и сигурно во воздух. Сепак, малку се исплашив кога слегов од тој Ан-2 и при обиколка на истиот забележав дека една од сајлите со која се управува кормилото на вертикалецот беше оштетена (од 4-5 жици кои ја чинат сајлата кормилото се држеше на една или две)...
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić