10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
Post Reply
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by MaKoM »

Ајде јас да почнам да брмчам.....КЕ ИМА ЛИ ОВАА ГОДИНА НЕШТО ЗА ДЕН НА ВВ и ПВО.

25 %

Nuk do të jetë diçka për ditën e VV dhe AD
...shoveling shits up the hill...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Bobo »

MaKoM wrote:Ајде јас да почнам да брмчам.....КЕ ИМА ЛИ ОВАА ГОДИНА НЕШТО ЗА ДЕН НА ВВ и ПВО.

25 %

Nuk do të jetë diçka për ditën e VV dhe AD
:twisted:
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Немам појма.Денојве ќе прашам па ќе пишам овде.Мада би требало да биде стандард ко секоја година.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

Понеделник, 10 јуни. Ќе има прослава и ќе учествуваат повеќе државни институции. Ќе има и летање.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
shady3
Капетан на B737
Капетан на B737
Posts: 510
Joined: 17 May 2010, 01:51
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by shady3 »

Отворено за јавност??
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Незнам дали е отворено баш за јавност,не сум сигурен.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

shady3 wrote:Отворено за јавност??
Нема да те вратат, тоа сигурно.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

да не се сјебе па да остане на капија :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

Не би рекол. Гости не се бркаат.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Нек дојдат што поише тоа боље :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 11140
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by AlexGreat »

Драган нема да го вратат, или и нас, „останативе„ ? :)

Јас озбилно размислувам да одам СК за денот на ВВ и ПВО доколку успеам да го поправам дигиталниот ме хебе нешто, денес или утре, па да знам дали може-неможе..
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
User avatar
igi
Падобранец
Падобранец
Posts: 14
Joined: 06 Jul 2007, 08:39
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by igi »

Отворено е за јавност. Начално би било добро да се дојде пред 11:30. Свеченоста почнува во 12:00 пред новиот хангар и ќе трае до отприлика 12:30 кога е биде отворен земскиот дисплеј плус ќе има надлетување на 15-ина воздухоплови од АРМ, МВР, ЦОП и ДЗС (за плус од аероклубовите не сум сигурен). На земскиот дисплеј ќе биде изложен целокупниот инвентар на вбр, а мислам дека би требало да бидат изложени и воздухоплови од МВР, ДЗС, ЦОП и Аероклубови.
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Ете директно од ВБР потврда дека нема да ве вратат на капија :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Momak od Gjorce »

Приказ на висока способност и професионалност – одбележан денот на воздухопловната бригада

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

http://www.morm.gov.mk/content/?ID=0C27 ... bW4LNgky7I" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Momak od Gjorce »

Вечер...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Bobo »

Добри 171 :)
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Momak od Gjorce »

Беше некој денес од вас?Слики?
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Ајде нешто од мене


Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26478
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests