Натпревар во Охрид...

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
Post Reply
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Натпревар во Охрид...

Post by Bobo »

Читам дека ке имало некој натпревар со падобрани...повеќе инфо од некој?

http://www.vfm.org.mk/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Дарко Д
Падобранец
Падобранец
Posts: 198
Joined: 27 Jan 2010, 13:14
Location: Куманово,Македонија
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by Дарко Д »

Не се падобрани се работи за натпревар за прецизно слетување со параглајдер кој скока од хеликоптер мил ми-117.
[img]http://www.danasoft.com/sig/goko.jpg[/img]
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26479
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by dragan_mig31 »

како се скока со параглајдер од хеликоптер многу ме интересира.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Дарко Д
Падобранец
Падобранец
Posts: 198
Joined: 27 Jan 2010, 13:14
Location: Куманово,Македонија
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by Дарко Д »

Има на страната бобо што ја стави т.е http://www.vfm.org.mk/index.html" onclick="window.open(this.href);return false; има како се скока со слики предтсавено.
[img]http://www.danasoft.com/sig/goko.jpg[/img]
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by Bobo »

Мене друг ми е муабетот...глеам од 171 скокаат :)
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by karamba »

dragan_mig31 wrote:како се скока со параглајдер од хеликоптер многу ме интересира.
И тоа не било кој,овој хеликоптер е некој нов тип.
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by Skopjeair »

Дарко Димитријевски wrote:Не се падобрани се работи за натпревар за прецизно слетување со параглајдер кој скока од хеликоптер мил ми-117.
Грешка не се работи за прецизно слетување, него НАТПРЕВАР во АКРОБАТСКО ЛЕТАЊЕ со ПАРАГЛАЈДЕР!
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
Дарко Д
Падобранец
Падобранец
Posts: 198
Joined: 27 Jan 2010, 13:14
Location: Куманово,Македонија
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by Дарко Д »

Моја грешка :oops: :oops: :oops:
[img]http://www.danasoft.com/sig/goko.jpg[/img]
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by IgorMKD »

Баш сакам да видам Ми-17В-5 или Ми-171 во некоја цивилно-спортска активност :mrgreen:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by Bobo »

Ке биде ексклузивно :)
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Натпревар во Охрид...

Post by IgorMKD »

Апсолутно!
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest