moze ima nekoi an-2 sto imale dzvezdas motor, na koj e naparavena zamena so turboprop motor (AN-3) ima podobri performansi i e po ekonomicenkocov wrote:a mozi motorot da se zameni so nesto po ekonomicen motor so ista sila ili ne
Ан-2 во Македонија
- EDRILICAR
- Капетан на B747
- EDRILICAR
- Капетан на B747
- EDRILICAR
- Капетан на B747
- toshe
- Падобранец
EDRILICAR wrote:pa ja pravat imaat viknato bugar da im go sredi malce motorot krilata se prefarbani za trupo ne znam pa za edno mesec ipol bi trebalo da bide do kraj
Ni fali samo uste povrzuvanje na motorot na toa cekame sega toa e zavrsnoto i nekoi sitni detalji kako sto se tapacirite,sedista da se namestat i ke bide gotovo ...pozz
toshe
- Trpkovski Vladimir
- Капетан на SR-71 Blackbird
Добро е , нешто се движи напред во авијацијата на нашиве простори.toshe wrote:EDRILICAR wrote:pa ja pravat imaat viknato bugar da im go sredi malce motorot krilata se prefarbani za trupo ne znam pa za edno mesec ipol bi trebalo da bide do kraj
Ni fali samo uste povrzuvanje na motorot na toa cekame sega toa e zavrsnoto i nekoi sitni detalji kako sto se tapacirite,sedista da se namestat i ke bide gotovo ...pozz
Барем во приватниот сектор.

"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
- EDRILICAR
- Капетан на B747
pa pusti nekoja slikicka da ja vidimetoshe wrote:EDRILICAR wrote:pa ja pravat imaat viknato bugar da im go sredi malce motorot krilata se prefarbani za trupo ne znam pa za edno mesec ipol bi trebalo da bide do kraj
- toshe
- Падобранец
EDRILICAR wrote:pa pusti nekoja slikicka da ja vidimetoshe wrote:EDRILICAR wrote:pa ja pravat imaat viknato bugar da im go sredi malce motorot krilata se prefarbani za trupo ne znam pa za edno mesec ipol bi trebalo da bide do kraj
nemam momentalno nisto sliki od wilgata ama ke stavam denovive : )
toshe
- toshe
- Падобранец
- daniel-padobranac
- Падобранец
- toshe
- Падобранец
- Falcon
- Капетан на B747
Trpkovski Vladimir wrote:Зависи како би ги користеле , доволно беше летниов период да ги користеа за туристички летања над Македонија да речеме од охридскиот аеродром , и можеа да ги извадат парите. Во секој случај постојат доста можности да се искористат овие авиони , само доста треба да се вложи и во реклама.
MK SU-25 wrote: инаку убаво е да имаме Ан-2 за туристи шетање низ Македонија... не мислам само како транспорт од место на место туку и за да се види Македонија од високо
Ваков авион веќе има во Македонија и претставува жив доказ дека оваа идеја не е исплатлива. Имено, веќе споменатиот Z3-BGP на БониЕр е направен токму така - тапациран, со завеси, удобни патнички седишта, но нема доволен интерес за туристички и панорамски летови над Охрид или кој било друг дел на Македонија.Trpkovski Vladimir wrote:Тоа му доаѓа по 40 евра на човек за еден час лет , останатите осумдесет евра ( ако има 12 патници ) се за останатите трошоци. Е сега ако се зголеми цената на 50 евра за еден час летање над Македонија ( а мислам дека барем толку вреди ) , значи приход од отприлика 600 евра по лет , минус 400 за гориво , тоа би дошло доход од 200 евра по лет...
- AlexGreat
- Пилот на Су-25
- Trpkovski Vladimir
Во право е Алек , Фалкон , еве ти да не кажеше , јас немаше да знам дека такво нешто воопшто имало во Охрид , а бев таму летово ( до душа на два-три дена
) сепак мора за вакви работи поприлично реклама да се пушти.

"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
- AlexGreat
- Пилот на Су-25
- Falcon
- Капетан на B747
Да, мора да се сложам со вас - рекламата им е малку послаба страна на Бони Ер.
Луѓето несомнено имаат потенцијал да работат уште подобро, но за жал недоволно се рекламирааат, па пошироката јавност не е баш запознаена со што се‘ ова претпријатие за специјализирани воздухопловни услуги и обука всушност нуди.
Луѓето несомнено имаат потенцијал да работат уште подобро, но за жал недоволно се рекламирааат, па пошироката јавност не е баш запознаена со што се‘ ова претпријатие за специјализирани воздухопловни услуги и обука всушност нуди.
- Trpkovski Vladimir
- AlexGreat
- Пилот на Су-25