Aeroeast MXP-140 Tumaco

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.
Post Reply
User avatar
Miksi
Едриличар
Едриличар
Posts: 253
Joined: 13 Jul 2007, 08:22
Location: Skopje
Contact:

Aeroeast MXP-140 Tumaco

Post by Miksi »

Здраво на сите,
Да ви го претставам новиот авион. Се работи за Aeroeast MXP-140
Мотор: Rotax 912 uls - 100hp
Должина: 6,3m
Распон на крила: 10m
Ширина на кабина: 1,22m
Крстаречка брзина: 95 kts
Впечаток после прв лет: 5 од 5
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9017
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Aeroeast MXP-140 Tumaco

Post by Bobo »

Нека е со среќа,многу часови налет и во прва прилика на убаво сонце да го сефтостаме за airliners.net :mrgreen:
User avatar
Makedon
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1441
Joined: 11 Jan 2011, 20:42
Location: Skopje, Macedonia
Contact:

Re: Aeroeast MXP-140 Tumaco

Post by Makedon »

Со среќа нека е , многу многу часови налет :D
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest