СЛИКИ

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.

СЛИКИ

Postby MaKoM » 22 Nov 2006, 16:53

Ајде тука да се ставаат слики со авиациона тематика и тоа до периодот со Корејската војна.

Ај за почеток

Првата воздушна војна


Image
Aeroplane in the Balkans watched by a group of Serbians

Image

Image

http://firstworldwar.com/photos/aviation.htm
Last edited by MaKoM on 22 Nov 2006, 18:31, edited 2 times in total.
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby dragan_mig31 » 22 Nov 2006, 16:57

Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby MaKoM » 22 Nov 2006, 16:58

Image

Image
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby dragan_mig31 » 22 Nov 2006, 16:59

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 22 Nov 2006, 17:00

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby MaKoM » 22 Nov 2006, 17:43

Image
B-26
Image
Grumman Hellcat
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 22 Nov 2006, 17:45

Image
Lele ako pukne :P :P :P
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 22 Nov 2006, 18:19

god save the queen

Image


Image
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby dragan_mig31 » 23 Nov 2006, 12:43

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 23 Nov 2006, 12:44

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby MaKoM » 23 Nov 2006, 16:16

Еден HE-111 соборен.Лето 1943 Русија

Image
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 23 Nov 2006, 16:47

Image

Ме-109 Г-6
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby BORG » 23 Nov 2006, 20:46

Image
Image
Image
Image
BORG
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1328
Joined: 15 Jul 2006, 22:09
Location: YYZ Toronto -Mississauga ON

Postby Wild_Wolf » 23 Nov 2006, 20:50

Image

curtis P-40 Tomhawk
Летајќи стигнав до следниот Аеродром
Wild_Wolf
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 9
Joined: 01 Nov 2006, 16:17

Postby Wild_Wolf » 23 Nov 2006, 20:56

Image


B-24 Liberator
Летајќи стигнав до следниот Аеродром
Wild_Wolf
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 9
Joined: 01 Nov 2006, 16:17

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 22:13

Волчко ....главниот противник на ови погоре.
МЕ-109Г6
Image

п.с Со Фински ознаки
п.п.с Луѓе нешто се попалив по Фински во ВСВ, изгледа дека иде ладното. :roll:
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 22:30

Малку от по одамне слики...

Image
Потез 25
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 22:32

Image

Неколку французи и еден кинез :shock:
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 22:37

Image
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 22:39

Image
Нјупорт
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Next

Return to Историја на авијацијата / Aviation history

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest