Скопје 1963

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.
Post Reply
User avatar
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 03:21
Location: Лозана
Contact:

Скопје 1963

Post by Scylla »

U.S Air Force plane at Skopje Airport for earthquake relief effort, July 29, 1963

Image
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by IgorMKD »

Браво! Кај ја најде?
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 03:21
Location: Лозана
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by Scylla »

http://exyuaviation.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by Skopjeair »

Браво за сликава! Мора да се направи една историска галерија со фотографии од Македонија!
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5806
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by Trpkovski Vladimir »

Ова ти е одлична идеа, би можело да направиме повеќе галерии поделени по градови, или по периоди.
Треба некаде да се соберат и заштитат историските фотографии од Македонија.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by KVARK »

Јас се согласувам, ама тоа да бидат фотографии во врска со воздухопловството.
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by firefox »

C-130-кава е од 40th Airlift Squadron на USAF.
http://en.wikipedia.org/wiki/40th_Airlift_Squadron" onclick="window.open(this.href);return false;
Типчево пак бил радио оператот во единициве за време на настанот '63.
http://www.veterantributes.org/TributeD ... sp?ID=1574" onclick="window.open(this.href);return false;
И овие учествувале во снабдување и помагање на скопјани
http://www.79thengineers.com/history.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Re: Скопје 1963

Post by KVARK »

Убаво да се знае firefox.

:bravo:
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest