За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели. For the creative fans with patience who build these magnificent models.
Ајде да почнеме и со оваа тема која веруем дека ќе ви биде интересна на сите.
Нова макета која е во најава и би требало да искочи наскоро е 1:72 SWORD Harrier T-2/4 двоседа тренажна варијанта на овој авион.Како што глеам има ПЕ има добар избор на декали и самата пластика е ок типично за поновиве чешки шортран макети
Друштво, траката за која дел од нас дискутиравме на последната средба носи назив Embossing Tape! Многу корисна алатка при врежување панелни линии на површината на макетите. https://en.wikipedia.org/wiki/Embossing_tape" onclick="window.open(this.href);return false;
Ја користам дајмо трака со години.Ја зиам од ибеј.Негде 300-400 динари со поштарина.И не е толку корисна како што се збори.Од искуство кажуем.И тоа овие на линкот не се тие дајмо траки што ги мислиш
dragan_mig31 wrote:Ја користам дајмо трака со години.Ја зиам од ибеј.Негде 300-400 динари со поштарина.И не е толку корисна како што се збори.Од искуство кажуем.И тоа овие на линкот не се тие дајмо траки што ги мислиш