Дискусии околу VATSIM мрежата. Се што не ви е јасно а сакате да го дознаете. Discussions about the VATSIM network. Everything that you don't know but you are willing to find it out.
Igor Sivevski wrote:Ja koristam VATSIM mrezata ,i dosega nikogas ne sum videl nikoj na aerodromot vo Skopje.Skroz e prazen,nema ni ATC ni piloti,nisto.Dali ima voopsto nekoj od Makedonija sto go koristi Vatsim?
Pozdrav
Јас сум член на VATSIM и можда не секојдневно, ама почесто сум online. Не знam пак зошто не сум те видел некогаш online. Често проверувам кој лета на аеродромиве наши на www.vataware.com
И имам еден предлог:
Ај да организираме некој ден еден event на VATSIM, сите македонски пилоти, ако не летаме, барем да се појавиме на LWSK, да се пребројме:)
ajde...i jas sum za...samo kazete termin
Flight Simulator Fan, Follow me on twitter: www.twitter.com/AngelArnaudov
Можеби попаметно е да се собереме во септември да завршат одмориве инаку и јас сум за само ќе ми треба мала помош да влезам во шема со конектирањево, ако сака некој накратко.
Најдов нешто од Хрвативе некој pilot handbook ама е за sim2004 ако има некој за fsx би замолил да го прикачи
Поздрав
Kiko wrote:Можеби попаметно е да се собереме во септември да завршат одмориве инаку и јас сум за само ќе ми треба мала помош да влезам во шема со конектирањево, ако сака некој накратко.
Најдов нешто од Хрвативе некој pilot handbook ама е за sim2004 ако има некој за fsx би замолил да го прикачи
Поздрав
Може и после одморите не е проблем. Конекцијата со Vatsim не е комплицирана откако ќе влезиш во шема. Јас имам FSX SP1 и се конектирам со FSinn 1.3 beta и засега во ред е.
Ај ќе се потрудам ко ќе можам да направам едно упатство FSX-FSinn.
Dy_No wrote:Ne li e podobro da se leta so IVAO????
jas bi ti preporacal da letas na VATSIM (rabotam TWR na mak aerodromi) bidejku tuka e porealno, poblisku e do realnosta dodeka na IVAO (kade sto rabotam APP na mak aerodromi) ne e dobro isimulirano bidejki mozes da rabotis na pr ATC bez da imas trening (osven ako ne si vo nekoj od diziviite, no tuka na balkanot nema divizii)