СЛИКИ

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 22:51

Koj ke погоди кој е овај авион има Пиво. :!:
Image
Last edited by MaKoM on 24 Nov 2006, 23:02, edited 1 time in total.
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby Wild_Wolf » 24 Nov 2006, 22:53

Image


B--17
Летајќи стигнав до следниот Аеродром
Wild_Wolf
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 9
Joined: 01 Nov 2006, 16:17

Postby Wild_Wolf » 24 Nov 2006, 22:55

MaKoM wrote:Koj ke погоди кој е овај авион има Пиво. :!:
Image
Штука?

или нема да пијам пиво
Летајќи стигнав до следниот Аеродром
Wild_Wolf
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 9
Joined: 01 Nov 2006, 16:17

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 23:06

Wild_Wolf wrote:или нема да пијам пиво


Нема :nenene:
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby Wild_Wolf » 24 Nov 2006, 23:10

Image

П И В О О О охооооо :D
Летајќи стигнав до следниот Аеродром
Wild_Wolf
Падобранец
Падобранец
User avatar
 
Posts: 9
Joined: 01 Nov 2006, 16:17

Postby MaKoM » 24 Nov 2006, 23:27

АЈ честито ...има ДАБ.
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 26 Nov 2006, 13:53

Republic P-47 Thunderbolt

Image

п.с Да не помисли некој дека пак давам пиво :P :P :P :P
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby MaKoM » 26 Nov 2006, 14:09

Image

ЛА-5ФН
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby dragan_mig31 » 26 Nov 2006, 20:10

Image

LA-7
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 26 Nov 2006, 20:11

Image

MIG-3
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 26 Nov 2006, 20:13

Image


YAK-7
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 26 Nov 2006, 20:14

Image


YAK-9
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby MaKoM » 30 Nov 2006, 19:59

ИНтересен линк за реставрирани авиони од првата светска војна...

http://sasisa.ru/2006/11/29/drevnie_sam ... foto_.html
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

Postby dragan_mig31 » 07 Dec 2006, 15:19

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 07 Dec 2006, 15:20

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 07 Dec 2006, 15:20

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby dragan_mig31 » 09 Dec 2006, 16:29

Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
User avatar
 
Posts: 23073
Joined: 04 Aug 2006, 13:01
Location: Југославија

Postby BORG » 16 Dec 2006, 00:58

Image
Image
Image
Image
BORG
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1328
Joined: 15 Jul 2006, 22:09
Location: YYZ Toronto -Mississauga ON

Postby BORG » 16 Dec 2006, 01:17

Image
Image
Image
Image
124 (Baroda) Sqn. Meteor III
BORG
Капетан на А380
Капетан на А380
User avatar
 
Posts: 1328
Joined: 15 Jul 2006, 22:09
Location: YYZ Toronto -Mississauga ON

Postby MaKoM » 17 Dec 2006, 20:21

17.XII.1903 The Flyer

Image
...shoveling shits up the hill...
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
User avatar
 
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 18:07
Location: Strumica R. Makedonija

PreviousNext

Return to Историја на авијацијата / Aviation history

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest