10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by stef4o »

Image
Image
Image
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by stef4o »

Image
Image
Image
Image
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Skopjeair »

stef4o wrote:Еве неколку слики и од мене :D

Младина
Image
Добра младина!
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Momak od Gjorce »

МИА
http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingl ... =10&desc=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

со што апарат сликале сензоров пун ѓубре :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

Ај што е сензорот полн со ѓубре... А што и покрај тоа сликиве завршиле на веб-страна на националната информативна агенција... Значи, непрофесионализам и импровизации на секој чекор!
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Нешто фотки од мене.Пошто сонцето беше директно одозгора не се кујзнае што.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Ај уште некоја од денес

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

dragan_mig31 wrote:Нешто фотки од мене.Пошто сонцето беше директно одозгора не се кујзнае што.

Image
Добар кадар... :D
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9004
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Bobo »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by Bobo on 10 Jun 2014, 16:42, edited 3 times in total.
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

ти се уќења постов нешто
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by alvarhanso »

Има некој план за "грков" од последнава фотка?
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

dragan_mig31 wrote:ти се уќења постов нешто
:D :mrgreen: :D :mrgreen:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by MaKoM »

alvarhanso wrote:Има некој план за "грков" од последнава фотка?
Да се постави како експонат во паркот во Гевгелија... 8) 8) 8)
...shoveling shits up the hill...
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

Јас со благодарница би им ги вратил двата примерока на јужњациве.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Skopjeair »

IgorMKD wrote:Јас со благодарница би им ги вратил двата примерока на јужњациве.
Greetings from MACEDONIA!
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by MaKoM »

IgorMKD wrote:Јас со благодарница би им ги вратил двата примерока на јужњациве.
чекај чекај нели 322 е веке кај нив...
...shoveling shits up the hill...
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by IgorMKD »

Значи сликиве се катастрофа затоа што прелетите упорно секоја година се околу пладне што во услови на пеколно време произведуваат ужасно лоши фотографии. Да не зборам дека тајмингот е лош и за секој посетител и учесник на прославата - треба ли некој да цркне од топлотен удар за да ни дојде памет? Ако некој од одговорните чита нека размисли за поместувања на целиот тајминг во поразумно време. Пример почеток во 09.30 или нај-најдоцна 10.00 часот.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Ја се исунчав ко старо купујем денес :S шоферски рукав,флеки на фаца од цвикери за сонце,бела нога до кај што била чарапата и све што иде уз тоа :D башка мислев дека ќе ме удри шлог на асфалтот пошто скапав скоро сат време на стајанка.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest