Честит Илинден

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
User avatar
Христијан
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 2749
Joined: 16 Sep 2009, 23:14
Location: Република Македонија
Contact:

Честит Илинден

Post by Христијан »

Ајде Македонци нека е честит Илинден да сме живи и здрави и да живее Македонија.
The only easy day, was yesterday!
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Skopjeair »

Neka ni e cestit na site!
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 03:21
Location: Лозана
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Scylla »

За многу години!
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Честит Илинден

Post by kocov »

Честити Илинден денот на Македонското разбодување кога нашите предци рекоја стоп на тиранијата стоп на угентувањето стоп на стариот начин на живот Денот кога Македонците ја започнаја својата борба за слобода која трае и ден денес низ Македонија Денот кога Македонците отидоја со кренати глави за своја држава .Денот кога го започнавме првиот чекор од долгиот пат за нашата слобода е тој пат не беше лесен тој пат беше трновит исполнет со препреки со маки но после 40 години одење по тој пат ги удривме темелите на нашата држава на 2 август 1944.
Како што рекол Христо УзуновБрајќа Сонце сакавме но ни зрак не добивме но нашата намачена и напатена татковина ке роди нови и посилни борци кој ке донесат светлината на св илија што толку многу ја сакаме Борбата за ослободување на Македонија не заврши со 2 Август 1944 таа трае уште се додека Македонија не стани Слободна цела како што сакаја Првите Илинденци

http://www.youtube.com/watch?v=bSuvWeqXKA0" onclick="window.open(this.href);return false;


http://www.youtube.com/watch?v=-DYgDX2s ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
првата химна на Македонија и сакам да напишам дека оваа е чисто Македонска химна и не е бугарска туку наша Македонска химна од 1903 химната на ТМОРО што ја пејеа нашите комити на Мечкин камен.
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
Црн барон
Командир на Т-72
Командир на Т-72
Posts: 1042
Joined: 04 Jul 2009, 13:31
Location: Струмица, МАКЕДОНИЈА
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Црн барон »

Честит ИЛИНДЕН, ова не е обичен датум во календарот, туку посебно место во секое патриотско срце!

Image
[img]http://i34.tinypic.com/2q38al5.jpg[/img]
''Доколку се пробијат тенковите, по нив доаѓа и победата!'' Хајнц Гудеријан
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by leopard »

Честит празник
http://www.youtube.com/watch?v=JCS6Bf_cg24" onclick="window.open(this.href);return false;
Напред към комунизма
User avatar
Христијан
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 2749
Joined: 16 Sep 2009, 23:14
Location: Република Македонија
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Христијан »

Крушевски манифест

Браќа земљаци и мили комшии!Ние, вашите вечни комшии, пријатели и познајници от хубавото Крушево и неговите китни села, без разлика на вера, народност, пол и убежденија, не можејќи веќе да трпиме тиранијата на жедните за крф и гладните за чоечко месо муртати, шчо гледаат и нас и вас да дотерат до нош,... и нас и вас да дотераат до питачки стап и нашата мила и богата земја Македонија да заприлегат на пуста пустиња, денеска дигнафне глава и решифне со пушка да се браниме от тие наши и ваши душмани и да добиеме слобода.Вие мошне арно знајте оти ние не сне лоши и разбирате оти от мака си ја кладофне главата в торба, за да заживејме како браќа на оваја земја, ние ве имаме како сфои и сакаме до крај да останиме сфои.Ние не дигнафне пушка протиф вас - това би било страм за нас; ние не дигнафне пушка протиф мирнио, трудољубивио и чеснио турски нарот, шчо се прерануат, како нас со крваф пот - тој јет наш брат и со него сне живејале и пак сакаме да живејме; ние не излегофне да колиме и да грабиме, да палиме и да крадиме - доста ни сет зулумите на безбројните деребеи по нашата сирота и окрвавена Македонија; ние не излегофне да порисјанчуваме и да бесчестиме вашите мјаки и сестри, жени и ќерки; требит да знајте оти вашио имот, вашио живот, вашата вера и вашата чес ни сет толку скапи, колку шчо ни сет скапи нашите. Анџак, за да си завардиме имото, живото, верата и честа, ние сне зеле пушка.Ние не сне муртати на сфојата земја, шчо не родила, ние не сне арамии и јанкесеџии, а ревољуционери пот клетва да умриме за правото и за слободата; ние се бунтуваме протиф тиранијата и протиф ропството: ние се бориме и ќе се бориме протиф муртатите, протиф арамиите, протиф зулумќарите и јанкесеџите, протиф насилниците на нашата чес и на нашата вера и протиф тие шчо смучат нашата пот, и експлоатират нашио труд. От нас, и от нашите села да не се плашите - никому зијан не ќа сториме.Ние не само ве имаме како сфои браќа, туку и ве жаљаме како сфои браќа, бидејќи разбираме оти и вие сте робје како нас, робје на царо и на царските бегој, ефендии и паши, робје на богатите и на силните, робје на насилниците и на зулумќарите, шчо ја запалија царшчината од четирите страни и шчо не натераа нас да дигниме глава за право, за слобода и за чоечки живот. За право, за слобода и за чоечки живот ве каниме и вас да дојдите заедно да водиме борба!Елате, браќа мусљумани, при нас да тргниме протиф вашите и наши душмани! Елате под бајрако на “Афтономна Македонија”! Македонија јет заедничка наша мајка и викат за помош. Елате да скршиме синџирите на ропството, да се куртулиме от маки и страданија, и да пресушиме реките от крвој и солзи!Елате при нас, браќа да си слејме душите и срцата и да се спасиме, та ние и нашата чељат и пречељат да живејат мирно, да си работат спокојно и да напредуат!...Мили наши комшии! Како Турци, Арнаути и мусљумани, разбираме, вие се си мислите, оти царстфото јет ваше и оти вие не сте робје, шчом на царскио бајрак немат крст, а имат ѕвезда и месечина. Оти не јет така и оти грешите, вие брго ќе се сетите и ќа го разберите. Ама ако ви јет намуз да дојдите при нас и да се објавите протиф царската тиранија, ние, вашите по таткојна и по страданија браќа, немат да се докачиме и не ќа ве мразиме. Ние сами ќа се бориме и за нас и за вас, ако јет потребно, до еден ќа умриме пот бајрако за нашата и ваша слобода и за нашето и ваше право. “Слобода или смрт” јет писано на нашите чела и на нашио крваф бајрак. Ние веќе го дигнафне тој бајрак и немат враќање. Ако и вие нe имате како ваши браќа и ни сакате доброто, ако есапите пак да живејте со нас, како шчо сте живејале до сега и ако сте верни и достојни синој на мајка Македонија, можите да ни поможите само со едно нешчо - а тоа јет голема помшт. да не се заортачите со душманите, да не дојдите со пушка протиф нас и да не прајте зулуми по рисјанските села!Нека Господ Бог да благослојт светата борба за правото и слободата!Нека сет живи борците за слободата и сите чесни и добри македонски синој!
Ура! За “Афтономна Македонија”!
The only easy day, was yesterday!
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5806
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Trpkovski Vladimir »

Нека ни е честит денот голем. :bravo: :bravo: :bravo:
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by alvarhanso »

Честит празник, за многу години!
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 42196
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Iko »

Chestit praznik na site i neka e za mnogu godini! Vechna slava na nashite heroi niz site epohi koi go dadoa najdragocenoto shto eden chovek mozhe da go dade - svojot sopstven zhivot za da preku taa sveta i besmrtna zhrtva nie site - a pred i se nashite deca, deneska mozheme gordo i ispraveno da odime i da se raduvame na sekoe utrinsko sonce vo sloboda! Neka pochivaat vo mir i vechen spokoj...site nie ostanuvame nivni vechni dolzhnici!
$h@doW m@n
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1240
Joined: 13 Feb 2009, 23:02
Location: Skopje

Re: Честит Илинден

Post by $h@doW m@n »

ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА УШТЕ 1000 ГОДИНИ МАКЕДОНИЈО...

ИЛИНДЕН КЕ ГО СЛАВИМЕ СО ГЛАВИ КРЕНАТИ МАКЕДОНИЈО...

http://www.youtube.com/watch?v=S9Lt4SmI ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;

Среќен празник на сите МАКЕДОНЦИ!!! Да живее МАКЕДОНИЈА!!!

и да има се повеќе македонци кои барем малку ке потсетуваат на оние вистински МАКЕДОНЦИ од 1903!!!!

СЛАВА ИМ НА ЗАГИНАТИТЕ ХЕРОИ!
Господ простува и на терористи... А наша задача е да им организираме средба со него. ЕСЗ-ТИГАР
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by IgorMKD »

Среќен и честит празник. Да живее Републиката!
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
DesertFox
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 813
Joined: 10 Jul 2010, 19:55
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by DesertFox »

За многу години да е!
User avatar
beowulf
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1719
Joined: 12 Jul 2009, 23:14
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by beowulf »

Честит Илинден.
I would rather die on my feet than to live on my knees.
brynner

Re: Честит Илинден

Post by brynner »

User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by alvarhanso »

Ситно до Илинден! Чисто да ве потсетам дека има тема. :D
User avatar
Makedon
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1441
Joined: 11 Jan 2011, 20:42
Location: Skopje, Macedonia
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Makedon »

Браќа среќен да ни е празников и вечна Македонија !!!
Зоран
Mодератор
Mодератор
Posts: 14550
Joined: 31 Jan 2008, 19:20

Re: Честит Илинден

Post by Зоран »

Поранивте ама ако голем ден е. :D
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by IgorMKD »

Нека е за многу години. Амин!
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: Честит Илинден

Post by Momak od Gjorce »

Нека ни е честит празник и нека е за многу години... :D
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: zmija and 13 guests