III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
Post Reply
User avatar
TIGER
Падобранец
Падобранец
Posts: 29
Joined: 08 Apr 2009, 20:01
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by TIGER »

Некој погоре ги спомена "летече звезде од нови сад кои летаат на г-2 а и они сигурно би прифатиле учество"
Само сакав да запрашам дали некој ја знае цената за нивно гостување и учество ....... бидејки случајно јас бев на разговор во Нови Сад во почеток на Јуни околу нивно учество и затоа би сакал да ги слушнам вашите мислења и проценки колку кошта доаѓањето на оваа акро група .......

Поздрав
User avatar
TIGER
Падобранец
Падобранец
Posts: 29
Joined: 08 Apr 2009, 20:01
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by TIGER »

Само уште едно појаснување за да нема забуни Летече звезде е акро група на РВ и ПВО на Србија и летаат на G-4,
дока Звезде ( Stars ) е приватна акро група сместена на спортскиот аеродром Ченеј во близина на Нови Сад и летаат на G-2
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by dragan_mig31 »

TIGER wrote:Само уште едно појаснување за да нема забуни Летече звезде е акро група на РВ и ПВО на Србија и летаат на G-4,
дока Звезде ( Stars ) е приватна акро група сместена на спортскиот аеродром Ченеј во близина на Нови Сад и летаат на G-2

летече звезде од РВ И ПВО не постојат од 99та наваму пошто авионите се уништени на земја за време на нато агресијата.звезде од ченеј се приватна акро група(во која летаат истите пилоти од РВ И ПВО) на г-2 и се од нови сад.најбоље овака би можел да оствариш контакт

http://www.aeroklub-novisad.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
TIGER
Падобранец
Падобранец
Posts: 29
Joined: 08 Apr 2009, 20:01
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by TIGER »

Не сме се разбрале контактот го има бев кај нив на гости во Ченеј и пилотите и механицарите се од распуштената државна аеро група ја имам и нивната цена само сака да кажам кога веке се предлага да биле гости на аеро митингот во Битола дали воопшто се има претстава за кои пари се работи... кога веке се даваат идеи за гостување.
User avatar
cdragan
Падобранец
Падобранец
Posts: 2
Joined: 24 Sep 2010, 23:25
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by cdragan »

Момче ("dragan_mig31"):
Тебе или ти се имаат испразнато батериите или воопшто не ни имаш батерии. Не знам дали воопшто имаш ориентација што зборуваш, бидејки изгледа копасот или GPS-от си го загинал. Свесен си ти на кое ниво треба да се разговара, за да присувствува активно воено воздухопловство на друга суверена држава или мислиш дека ова е PlayStation. Изгледа имаш инает во тебе што се помина во најдобар ред, па сега тука комантираш се и сешто, без никакви аргументи. Значи изгледа си бил таму, а си отишол по претходна покана, на која точно беше наведено што и кога ќе се презентира таму. Што од тој дел не ти е јасно. Си прочитал и си отишол...Што си мислеше, дека Мигови и Фантоми од Штип ќе долетаат или од базата на АРМ во криволак?!?! Алооооо, каде живееме. Македонија е ова, не Британија :) Тоа имаме, тоа презентираме. Ако ти е мака тебе што немаме подоминантно ВВ и мене ми е мака. И што да правам сега?!?!? Не сакал да дојди да гледа утви и цесни: Па ти бре момче...То е! И Admin не мора да ги опоменуваш останатите учесници на форумот само заради тоа дека ти го критикуваат ова момчето ("dragan_mig31"). Колку што забележав сите (освен"dragan_mig31") беа конструктивни и одмерени во коментарите.
Во секој случај: Прекрасен викенд беше тоа во Битола и јас сум премногу задоволен од тоа што се случуваше таму :) Голем поздрав до Зајо и неговиот колега, фала Ви дечки што не почестивте со Вашето присуство. Поздрав :) (KATANA)
User avatar
Pelivan
Падобранец
Падобранец
Posts: 35
Joined: 26 Feb 2008, 13:38
Location: Prilep,Macedonia
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by Pelivan »

TIGER wrote:Не сме се разбрале контактот го има бев кај нив на гости во Ченеј и пилотите и механицарите се од распуштената државна аеро група ја имам и нивната цена само сака да кажам кога веке се предлага да биле гости на аеро митингот во Битола дали воопшто се има претстава за кои пари се работи... кога веке се даваат идеи за гостување.
Онака чисто лаички од 25,000 Евра до 40,000 Евра ? или можеби се лажам
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by IgorMKD »

cdragan wrote:Момче ("dragan_mig31"):
Тебе или ти се имаат испразнато батериите или воопшто не ни имаш батерии. Не знам дали воопшто имаш ориентација што зборуваш, бидејки изгледа копасот или GPS-от си го загинал. Свесен си ти на кое ниво треба да се разговара, за да присувствува активно воено воздухопловство на друга суверена држава или мислиш дека ова е PlayStation. Изгледа имаш инает во тебе што се помина во најдобар ред, па сега тука комантираш се и сешто, без никакви аргументи. Значи изгледа си бил таму, а си отишол по претходна покана, на која точно беше наведено што и кога ќе се презентира таму. Што од тој дел не ти е јасно. Си прочитал и си отишол...Што си мислеше, дека Мигови и Фантоми од Штип ќе долетаат или од базата на АРМ во криволак?!?! Алооооо, каде живееме. Македонија е ова, не Британија :) Тоа имаме, тоа презентираме. Ако ти е мака тебе што немаме подоминантно ВВ и мене ми е мака. И што да правам сега?!?!? Не сакал да дојди да гледа утви и цесни: Па ти бре момче...То е! И Admin не мора да ги опоменуваш останатите учесници на форумот само заради тоа дека ти го критикуваат ова момчето ("dragan_mig31"). Колку што забележав сите (освен"dragan_mig31") беа конструктивни и одмерени во коментарите.
Во секој случај: Прекрасен викенд беше тоа во Битола и јас сум премногу задоволен од тоа што се случуваше таму :) Голем поздрав до Зајо и неговиот колега, фала Ви дечки што не почестивте со Вашето присуство. Поздрав :) (KATANA)
Другарче, најнапред добредојде! Извини што ќе бидам вака директен ама на некој начин ко шериф се однесуваш. Кога влегуваш во некоја куќа најнапред е ред да се претставиш, да ги поздравиш домаќините, што се вели едно "добро утро, добар ден" да кажеш... Да влезеш во куќа за прв пат и да му се се раздереш на некој кој живее во неа со години и да го третираш како мало дете со неподобни коментари за мене е едноставно недопустливо. Затоа, ќе те замолам да ретерираш од ваквиот однос во својот пост број 2 ако сакаш домаќините соодветно да ти возвратат и да те почестат со гостопримство... Ова разбери го како најдобронамерно укажување и никако поинаку. Те поздравувам и во името на МАФ уште еднаш ти посакувам добредојде.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Jovan

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by Jovan »

Pelivan wrote:
TIGER wrote:Не сме се разбрале контактот го има бев кај нив на гости во Ченеј и пилотите и механицарите се од распуштената државна аеро група ја имам и нивната цена само сака да кажам кога веке се предлага да биле гости на аеро митингот во Битола дали воопшто се има претстава за кои пари се работи... кога веке се даваат идеи за гостување.
Онака чисто лаички од 25,000 Евра до 40,000 Евра ? или можеби се лажам
Јас мислам дека не се повеќе од 5000 еуричи по авион ако се пет авиони тогаш не повеќе од 25000 евра.

Поздрав,
Јован.
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by dragan_mig31 »

Другар овакво понашање е недопустливо на овој форум,а тоа што вие од АК Битола нејкете да примите било каква критика и идеа за во иднина кажува до кој степен сте отишле во таа заблуда и се лажете себе дека овој аеромитинг е богнзае каков.За мене најбољи аеромитинг кој се одржал кај нас е аеромитингот во КУманово 2003та каде беше претставена и млазната авијација која за жал е сега во дубок сон,па и и владината авијација па и авијацијата на МВР кои сега не ги видовме.Ја не сум дел од никој аероклуб и само давам критики и коментари како загрижен ентузијаст кој со години ги гледа истиве ствари во земјава и му се дојдени преку глава а притоа со нив истите луѓе одново се пуваат како да се богзнае што.Ако не ви одговара конструктивна критика што уопте правите аеромитинг.Ја сум човек кој по природа не прави лице на други луѓе и кажува што мисли директно и затоа е мојата реакција оваква.Ипак е ова слободна држава и секој има право на свое мислење.А сега толку и добредојде на форумот.Се надевам дека ќе придонесеш за неговиот развој и раст како и сите нас кои со години го градиме овој форум.
cdragan wrote:Момче ("dragan_mig31"):
Тебе или ти се имаат испразнато батериите или воопшто не ни имаш батерии. Не знам дали воопшто имаш ориентација што зборуваш, бидејки изгледа копасот или GPS-от си го загинал. Свесен си ти на кое ниво треба да се разговара, за да присувствува активно воено воздухопловство на друга суверена држава или мислиш дека ова е PlayStation. Изгледа имаш инает во тебе што се помина во најдобар ред, па сега тука комантираш се и сешто, без никакви аргументи. Значи изгледа си бил таму, а си отишол по претходна покана, на која точно беше наведено што и кога ќе се презентира таму. Што од тој дел не ти е јасно. Си прочитал и си отишол...Што си мислеше, дека Мигови и Фантоми од Штип ќе долетаат или од базата на АРМ во криволак?!?! Алооооо, каде живееме. Македонија е ова, не Британија :) Тоа имаме, тоа презентираме. Ако ти е мака тебе што немаме подоминантно ВВ и мене ми е мака. И што да правам сега?!?!? Не сакал да дојди да гледа утви и цесни: Па ти бре момче...То е! И Admin не мора да ги опоменуваш останатите учесници на форумот само заради тоа дека ти го критикуваат ова момчето ("dragan_mig31"). Колку што забележав сите (освен"dragan_mig31") беа конструктивни и одмерени во коментарите.
Во секој случај: Прекрасен викенд беше тоа во Битола и јас сум премногу задоволен од тоа што се случуваше таму :) Голем поздрав до Зајо и неговиот колега, фала Ви дечки што не почестивте со Вашето присуство. Поздрав :) (KATANA)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
apaskalmmx
Падобранец
Падобранец
Posts: 151
Joined: 15 Jun 2010, 10:56
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by apaskalmmx »

Здраво

На почеток сакам да апелирам да ја задржиме комуникацијата на ниво кое доликува за воздхопловци. Правилата за пишување на овој форум ги знаеме сите но уште повеќе знаеме што значи конструктивно кртикување или пофалување на одредена тема.

Не ставам ништо во наводници бидејки нејкам да реплицирам на еден или два поста, искрено кажано сакам повеќе да читам постови за водухопловстов од колку препукавања.

Ајде да се вратиме на воздухопловството:

Кога "dragan_mig31" го спомна митингот 2003 одма добив зелба да напишан нешто.

Аеро митингот во Куманово во 2003 година на Аџи Тепе аеродромот(мислам дека така се викаше) беше вистински спектакал за наши услови, кои присуствувал на тој настан знае дека имаше што да се види. Двата млазни воени авиони во формација со хелихоптерите направија публиката да остане без здив, доста моќно изгледаа ќе се согласите сите.

Доколку некои има слики од тој аеро митинг убаво би било да се видат и да се направи споредба со митингот оваа година.

Гледаме од воздхопловна гледана точка и нема да навлегувам зошто сме купиле млазни авиони и под кои услови, ова го знаеме сите и нејќиме да се враќаме назад.

Поздрав
Paskal
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 26342
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by dragan_mig31 »

Апсолутно тачно.Тоа е најбољи аеромитинг у државава посел распад на Југославија.Дајте доста со препување за глуспоти кога на сите ни е у интерес да идната година Битолчани направат уште подобар аеромитинг од оваа година.
apaskalmmx wrote:Здраво

На почеток сакам да апелирам да ја задржиме комуникацијата на ниво кое доликува за воздхопловци. Правилата за пишување на овој форум ги знаеме сите но уште повеќе знаеме што значи конструктивно кртикување или пофалување на одредена тема.

Не ставам ништо во наводници бидејки нејкам да реплицирам на еден или два поста, искрено кажано сакам повеќе да читам постови за водухопловстов од колку препукавања.

Ајде да се вратиме на воздухопловството:

Кога "dragan_mig31" го спомна митингот 2003 одма добив зелба да напишан нешто.

Аеро митингот во Куманово во 2003 година на Аџи Тепе аеродромот(мислам дека така се викаше) беше вистински спектакал за наши услови, кои присуствувал на тој настан знае дека имаше што да се види. Двата млазни воени авиони во формација со хелихоптерите направија публиката да остане без здив, доста моќно изгледаа ќе се согласите сите.

Доколку некои има слики од тој аеро митинг убаво би било да се видат и да се направи споредба со митингот оваа година.

Гледаме од воздхопловна гледана точка и нема да навлегувам зошто сме купиле млазни авиони и под кои услови, ова го знаеме сите и нејќиме да се враќаме назад.

Поздрав
Paskal
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
TIGER
Падобранец
Падобранец
Posts: 29
Joined: 08 Apr 2009, 20:01
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by TIGER »

Само информација околу побараната цена за 4 авиони 30.000 Евра ......

Поздрав
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by IgorMKD »

Па не е скапо.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Jovan

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by Jovan »

IgorMKD wrote:Па не е скапо.
за кого не е скапо ? за тебе лично или ? ....
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9004
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by Bobo »

За 7500 евра по авион ич не е скапо во споредба со тоа што добиваш и веќе ако го правиш МеѓуНароден аеромитинг.Гориво,Ресурси,дневници...
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by IgorMKD »

Jovan wrote:
IgorMKD wrote:Па не е скапо.
за кого не е скапо ? за тебе лично или ? ....
Za poedinec e skapo. Za organizacija zad koja stojat jaki sponzori e smesna suma. Ne se pravi seriozen aeromiting so 5.000€.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
cdragan
Падобранец
Падобранец
Posts: 2
Joined: 24 Sep 2010, 23:25
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by cdragan »

apaskalmmx wrote:Здраво

На почеток сакам да апелирам да ја задржиме комуникацијата на ниво кое доликува за воздхопловци. Правилата за пишување на овој форум ги знаеме сите но уште повеќе знаеме што значи конструктивно кртикување или пофалување на одредена тема.

Не ставам ништо во наводници бидејки нејкам да реплицирам на еден или два поста, искрено кажано сакам повеќе да читам постови за водухопловстов од колку препукавања.

Ајде да се вратиме на воздухопловството:

Кога "dragan_mig31" го спомна митингот 2003 одма добив зелба да напишан нешто.

Аеро митингот во Куманово во 2003 година на Аџи Тепе аеродромот(мислам дека така се викаше) беше вистински спектакал за наши услови, кои присуствувал на тој настан знае дека имаше што да се види. Двата млазни воени авиони во формација со хелихоптерите направија публиката да остане без здив, доста моќно изгледаа ќе се согласите сите.

Доколку некои има слики од тој аеро митинг убаво би било да се видат и да се направи споредба со митингот оваа година.

Гледаме од воздхопловна гледана точка и нема да навлегувам зошто сме купиле млазни авиони и под кои услови, ова го знаеме сите и нејќиме да се враќаме назад.

Поздрав
Paskal
Почитувани:

Да ви се заблагодарам за гостопримството и да Ви се извинам што бев толку директен. Изгледа со мојот коментар, плашам деца. Во иднина ќе бидам поскромен во моите коментари.

Поздрав и пријатна вечер.
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by IgorMKD »

Извадок од најновиот број на Штит...

Image

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
brynner

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by brynner »

Skopjeair wrote:Еве и од мене слики! Ако некој се препознае нека се јави!

Image
Емисијата беше вечерва на Сител.

(Их, бре, дибек... Дрво неделкано... Па кај најдов баш годинава да не одам... :glava_vo_zid: )

:lol:
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: III меѓународен аеромитинг 18 -19 септември 2010

Post by IgorMKD »

Извадок од најновиот број на AgAir Update... Се надевам организаторот на аеромитингот ќе го нотира овој материјал... Printed in USA :D
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest