Тешка механизација

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

Uste 20 godini ke crpat lignit i posle ke mu ja navrtat Rajna i ke go praat vestacko ezero...svabska medicina

Slikive se top
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by filipv »

alvarhanso wrote:Image
bog te mazo, kuznaj kolku pari cini masinava :-\
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by alvarhanso »

https://www.facebook.com/mile.sosevski/ ... 6432434478" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

Секоја чест, во денешнава тиња на иновативни зафати и опрема, вакви подвизи кај нас се супер момент, ова е инаку во Автокоманда се носат инсталации за/од градбата кај Скопски Саем стар, пред х. Континентал
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by alvarhanso »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by alvarhanso »

http://www.youtube.com/watch?v=ac5Dwp_ZyGk" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=T-o8FOK2ZTI" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

alvarhanso wrote: 19 Jun 2021, 15:41
За до комшии 8)
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

Во РЕК-от ебаго, стинале 4 дампери БЕЛАЗ, 1 автодигалка, 1 Утоварач ЛиуГонг и 1 грејдер иста марка, како дел од поголемата набавка на машини и помошна механизација

Нека служат долго

https://www.youtube.com/watch?v=IARSgB9aztA&t=204s

https://bitolanews.mk/2021/07/26/%D1%80 ... %B8%D0%BD/
РЕК “Битола“: пристигнаа 13 од 36-те машини набавени за потребите на рудниците (видео)
User avatar
James
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 9457
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by James »

Za arno za ubavo. Nego ovie Belaz pretpostavuam nekoj beloruski masini, onakvi total brutall da premestis 2 rida komplet?
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

James wrote: 27 Jul 2021, 12:55 Za arno za ubavo. Nego ovie Belaz pretpostavuam nekoj beloruski masini, onakvi total brutall da premestis 2 rida komplet?
Да, белоруски е Белаз, овие нашиве 4 комада ми делува ко да се серија 7545, до 45/50 тони носивост вонгабаритна

https://belaz.by/products/products-belaz/

https://belaz.by/upload/iblock/8d1/Catalog_EN.pdf
User avatar
Столе Маф
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4154
Joined: 12 Jun 2011, 16:03
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by Столе Маф »

Конечно , една паметна работа .
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by alvarhanso »

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

како зграда е мајку му :)
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30398
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by alvarhanso »

^ ^ ^ ^ ^

Image

Уште една зграда на тркала, за ова да го возиш ти треба градежна дозвола маме му...
User avatar
James
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 9457
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by James »

I ona koga ti se brza doma a protestiraat divi taksisti na sudska :)
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13699
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by karamba »

бре бре бре па мајку му до кај ќе ги градат овие бре зградиве на тркала ц, ц, ц..., шеф чеај малце потргни се да поминам..., упс извини :)
User avatar
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 6624
Joined: 02 Jul 2014, 19:44
Contact:

Re: Тешка механизација

Post by Zoran MAF »

filipv wrote: 18 Dec 2020, 15:22
alvarhanso wrote:Image
bog te mazo, kuznaj kolku pari cini masinava :-\
Филип на овие страници 2014 обајвивслика од нашиот срс-1000 Ман -такраф.

замисли си зграда на гасеници на погон ел енергија!
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Makedon, skopje1012 and 6 guests