Грчката авијација ја бомбадира Македонија

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25

Post by AlexGreat »

Кај е тука Косово? :lol:
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

Ја читав минатонеделната колумна "What's in a name?"... денес гледам дека веќе има речиси 700 коментари што е своевиден рекорд (барем за тема поврзана со нас).
Братучед ми кој живее во US ми се жали дека веќе неколку ноќи е без сон расправајќи се со јужниве комшии, го дирнале у живец. :D
brynner

Post by brynner »

AlexGreat wrote:Кај е тука Косово? :lol:
:) Слатко реторско, ама не можам да одолеам...

Косово е "highly sensitive political issue" и сите мудро си молчат. Кога станува збор за енергетски ресурси, а не си земја-извозник, така е и најдобро.

Оти ако се почне со разглабање на ниво на The Economist, баш и не ќе може да се праат заебанции и прилагодени паралели како со нас - баагичка е пресно и јасно па кога-тогаш ќе „пукне тиквата“.

А едно е да пука тиква во весниче како Фокус, сосем друго во „стравотија“ како The Economist... Па затоа и не пука ;)
V P
Падобранец
Падобранец

Post by V P »

А оваја книгата можи да се купи и во книжарница или само можи да се нарача на таја адресата и како оди нарачката дали знај некој ?
Поззз 8)
Iliev Laze
Командант на ЕСЗ - Тигри
Командант на ЕСЗ - Тигри

Re: Грчката авијација ја бомбадира Македонија

Post by Iliev Laze »

Hah... dobar "roman" .. :)
"As I walk through the valley of the shadow of death I have No fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley "..::- Gen. Geogge S. Patton
Post Reply